Home Politika DODIK: Nije bilo “državnog udara” kada su se vodili predmeti protiv Srba...

DODIK: Nije bilo “državnog udara” kada su se vodili predmeti protiv Srba i Hrvata

SHARE

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istaknuo je da pravosudne institucije treba pustiti da rade svoj posao, pa tako i kada je riječ u vezi sa slučajem “respiratori” kako bi što prije završile tu priču.

Na pitanje da prokomentira stav SDA da je zadržavanje premijera Federacije FBiH Fadila Novalića u prostorijama SIPA-e dokaz da je “Tužiteljstvo zaduženo samo za progon Bošnjaka i da je na sceni pokušaj državnog udara”, Dodik je rekao da je simptomatično da kada Tužiteljstvo BiH otvori neki predmet protiv Bošnjaka tada je, kako kažu, na sceni državni udar i progon Bošnjaka, piše HMS.

– Kako to nije bio državni udar kada su vođeni razni predmeti protiv Srba, pa na kraju krajeva i protiv mene su bili namješteni razni sudski procesi bez bilo kakvih dokaza? Kako tada nitko od bošnjačkih političara nije rekao da je na sceni državni udar? Pa i političari iz reda hrvatskog naroda bilo su predmet raznih sudskih postupaka i svi su šutjeli, tada su bošnjačkim političarima valjali i Sud i Tužiteljstvo – naveo je Dodik.

On je upitao što je s odlukama Ustavnog suda BiH i pokušajima otimanja imovine Republike Srpske mimo svih zakona i ono što je najvažnije mimo Daytonskog mirovnog sporazuma je li tu riječ o progonu Srba i svega što je srpsko?

– Izgleda da političkom Sarajevu pravosudne institucije ne valjaju samo kada su oni predmet istih, a kada se njima udara na Republiku Srpsku i ispunjavaju želje sarajevske čaršije onda je sve potaman – ustvrdio je član Predsjedništva BiH.