Home Crna kronika Gnječio mu vrat 8 minuta i 46 sekundi! Supruga podnijela zahtjev za...

Gnječio mu vrat 8 minuta i 46 sekundi! Supruga podnijela zahtjev za razvodom braka

SHARE

Bivši policajac Derek Chauvin koji je nasilno priveo u Minneapolisu Afroamerikanca Georgea Floyda, pri čemu mu je koljenom pritisnuo vrat nakon čega je Floyd ubrzo preminuo, uhićen je u petak i optužen za ubojstvo.

Chauvin je optužen za tzv. ubojstvo trećeg stupnja i ubojstvo bez predumišljaja, objavio je u petak Mike Freeman, tužitelj okruga Hennepin. Za ubojstvo trećeg stupnja u Minnesoti je predviđena kazna zatvora do 25 godina. O preostaloj trojici – Thomas Lane, Tou Thao, and J. Alexander Kueng – još traje istraga.

Chauvinu je postavljena jamčevina u iznosu od pola milijuna dolara u slučaju da je želi aktivirati.

Chauvin je koljenom gnječio Floydov vrat točno osam minuta i 46 sekundi, odnosno dvije minute i 53 sekunde od trenutka kad je Floyd prvi put počeo biti neresponzivan, odnosno kada je prestao reagirati. Izvještaj se zaključuje objašnjenjem da se u policijskoj obuci jasno ističe da je ovaj tip obuzdavanja osumnjičenika izuzetno opasan po život.

Kellie Chauvin supruga bivšeg policajca podnosi zahtjev za razvodom nakon 10 godina braka.

U izjavi koju je prenio njen odvjetnik Kellie kaže da je šokirana ubojstvom 46-godišnjeg Floyda, koji je umro ranije ovog tjedna tijekom nasilnog privođenja. U priopćenju stoji i da ju je veoma pogodila Floydova smrt te da suosjeća s njegovom obitelji.