Home Crna kronika Izazvao sudar, ostavio djevojku i pobjegao: Policija ga pronašla

Izazvao sudar, ostavio djevojku i pobjegao: Policija ga pronašla

SHARE

Zadarski policajci uhitili su 40- godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći. Bio je u bijegu još od 14.travnja, kad je izazvao sudar u Volkswagenu.

S njim je u autu bila 17-godišnjakinja koju je teško ozlijeđenu ostavio na cesti. Nije nikad položio vozački, niti je automobil bio registriran. Nakon sudara vratio se na mjesto nesreće i sakrio auto u žbunje, pie 24sata.hr.

– Sumnjiči ga se da je 14. travnja oko tri sata u Poličniku, na dionici cesti ŽC-6014, prouzročio prometnu nesreću upravljajući osobnim vozilom bez registracijskih oznaka i prije stjecanja prava na upravljanje vozilom. Prometnu nesreću je izazvao na način da je upravljajući vozilom marke Volkswagen, zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom te udario najprije u nogostup, a potom sletio van kolnika, udario u kamenu površinu, uslijed čega se vozilo prevrnulo. Nakon prometne nesreće, u kojoj je teško ozlijeđena maloljetna putnica u dobi od 17 godina, udaljio se s mjesta nesreće, a da nije pružio pomoć ozlijeđenoj niti je o nesreći obavijestio policiju. Isto tako ga se sumnjiči da je s ciljem prikrivanja prometne nesreće, s kolnika uklonio osobni automobil, koji je sakrio među žbunje, a kojeg su naknadno pronašli policijski službenici – kaže Ivana Grbin, policijska glasnogovornica.

Vozač je mjesec i pol dana bježao policiji i skrivao se iako je znao da je za njim bila raspisana potraga. Oko 11 sati u petak policijski službenici zatekli su ga u Zadru i priveli u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.