Home Šport Hitler i serijski ubojica na tribinama izazvali skandal

Hitler i serijski ubojica na tribinama izazvali skandal

SHARE

Tribine na stadionima nakon restarta sporta u svijetu u pravilu su prazne, pa ih klubovi pokušavaju popuniti na kreativne načine, a jedan od najpopularnijih je postavljanje kartonskih slika gledatelja na sjedalice.

Ta se taktika obila o glavu organizatorima ragbijaške utakmice u Australiji, na kojoj je jedan od “gledatelja” bio Harold Shipman, zloglasni britanski serijski ubojica, koji je 2000. proglašen krivim za ubojstvo 15 pacijenata smrtonosnom injekcijom, piše Index.hr

Australska ragbijaška liga (NRL) pokrenula je inicijativu The Fan in the Stand, pa navijači za 22 dolara mogu priložiti svoju fotografiju i odrediti na kojoj će se utakmici pojaviti. Netko je u pokušaju duhovitosti zloupotrijebio sustav i u njega unio Shipmanovu fotografiju, koja se vidjela na tribini u Campbelltownu, na nedjeljnoj utakmici između Panthersa i Knightsa.

NRL je najavio da će od sad više paziti, iako Shipman nije ni izbliza toliko poznat i zloglasan u Australiji i ostatku svijeta kao u Velikoj Britaniji.

Možda bi incident prošao bez velike pompe da na njega nije reagirao Matty Johns, bivši ragbijaš, a sada komentator i TV-voditelj, koji je u svojoj emisiji na tribine u šali namontirao fotografiju Adolfa Hitlera, što je pak izazvalo bijesne kritike australske židovske zajednice.

Johns i televizijska postaja su se ispričali.

“Segment moje emisije Fox League u nedjelju u kojem smo prikazali sliku Hitlera među kartonskom publikom bio je neukusan i potpuno neprikladan. Znam da se Fox Sports već ispričao, ali i ja se želim osobno uključiti. Znam koliko su ti događaji i danas razorni za mnoge ljude i obitelji. Pogriješio sam i ispričavam se gledateljima u svima u zajednici koje je segment uvrijedio”, objavio je Johns te dodao da se već posebno ispričao židovskoj zajednici.