Home Zanimljivosti Što kažu prvi Nijemci turisti u Imotskoj krajini: “Bili smo u obitelji...

Što kažu prvi Nijemci turisti u Imotskoj krajini: “Bili smo u obitelji Marinović i prošle godine i oduševili smo se tako da smo jedva čekali da se otvore granice”

SHARE

Tek što je Hrvatska otvorila granice s nekim zemljama Europske unije a nakon višemjesečne ludnice oko koronavirusa, prvi turisti pohrlili su prema njoj.

Kako piše Radio Imotski, zabilježeni su i prvi turisti u Imotskoj krajini.

U subotu poslije podne i to u njen najistočniji dio u pitoreskno Slivno u poznate imotske kuće za odmor. U prekrasnu vilu sa četiri zvjezdice “White Pearl Ane i Joze Marinovića poznatog poduzetnika pristigla je šesteročlana obitelj iz okolice Dortmunda Tobiasa i Jutte Jarocha. On je poznati nogometni trener a ona psiheoterapeut. Došli sa četvero djece.


Na ulazu u moderno uređene prostore bazena i dnevnog boravka dočekali su ih domaćini Ana i Jozo, kao i predstavnici turističke zajednice Imota Ivana Ćapin i direktor TZ Luka Kolovrat, kao i ekipa HTV-a. Tom prigodom Ćapin i Kolovrat zaželjeli su im kao prvim imotskim gostima ovogodišnje turističke sezone ugodan boravak te im poklonili rafijole poznatu imotsku slatku delikatesu, domaće imotsko vrhunsko vino i prospekte Imotske krajine sa ucrtanim biciklističkim stazama i nekoliko autohtonih suvenira.


Na pitanje zašto su se odlučili već sada krenuti put Hrvatske i Imotske krajine ,te kako planiraju odmor, susretljivi Tobias je izjavio.

– Bili smo u Slivnu u obitelji Marinović i prošle godine i oduševili smo se tako da smo jedva čekali da se otvore granice. Ovdje je predivno, mir, ambijent, čistoća, hrana. More nam je dvadesetak minuta tu kod Makarske no i ovdje imamo sve sadržaje za odmor. Ostajemo 14 dana a moguće i još poneki dan. Do u detalje smo ispitali epidemiološku situaciju u cijeloj Europi i vidjeli da je Hrvatska potpuno sigurna zemlja po tom pitanju, tako da nije bilo dileme. Ugodno smo se iznenadili i pažnjom vaših turističkih agenata, kao i to što nas je dočekala i nacionalna televizija i novinari vašeg dnevnika. Zaista ugodan doček, veli Tobias Jaroch.

– Bili su nam i prošle godine. Ugodni gosti. Ostati će kažu dva tjedna, a možda i više. Već sada imamo rezerviranih 16 tjedana, krcat lipanj, srpanj i kolovoz te nešto i rujna .U ovakvoj situaciji gdje smo mislili da će biti loše ovo je ispalo odlično. Lani smo bili popunjeni čak 120 dana. Gosti su nam bili iz Kuvajta, Engleske, Skandinavije, Njemačke. Ovdje je mir, ekološki predivno okružje, ali i vrhunski smještaj. Svi gosti praktički 90 posto odmora provedu u Slivnu, veli nam Ana Marinović,potvrđujući da Slivno ima već desetak odličnih objekata za prijem gostiju, a uskoro u obližnjem zaseoku Kusture niče i novih 13 vrhunskih apartmana.


Prvim imotskim gostima njemačkoj obitelji Jaroch nakon gastronomskog prijema Marinovića sa domaćim pršutom, sirom i vinom u dnevnom boravku kojega bi poželjeli i hoteli sa pet zvjezdica, slijedilo je za djecu osvježenje u bazenu a bračnom paru i masaža u jacuzziju.