Home Politika Poznati državnik krenuo u obračun s tinejdžerskim seksom: “Prljavi kapitalisti kvare naše...

Poznati državnik krenuo u obračun s tinejdžerskim seksom: “Prljavi kapitalisti kvare naše mlade”

SHARE

Kim Jong-un je, kako se izvještava, pokrenuo bizaran napad na tinejdžerski seks u Sjevernoj Koreji. U posljednjih nekoliko tjedana čelnik Sjeverne Koreje, koji se trudi da ne bude u centru pažnje, ciljao je na “nemoral” među tinejdžerima u zemlji i njihove “nečiste postupke” ocijenio kao izdajničko ponašanje.

Kim je za ponašanje tinejdžera okrivio „dekadentne kapitalističke utjecaje“, uključujući pornografiju koja je prokrijumčarena s kineske granice i dijeljen preko mobilnih telefona i USB-a. Dodao je da bi se roditelji i nastavnici mogli suočiti s kaznama ako ne kontroliraju tinejdžere i njihovo ponašanje.

Insajder je za Radio Slobodna Azija rekao: “U posljednje vrijeme sve više srednjoškolaca i djevojčica umiješano je u nemoralne seksualne činove, a Centralni komitet Korejske radničke partije izdao je direktivu kojom poziva na snažne mjere protiv njih. Razlog ove naredbe jest da je lokalna liga mladih pregledala srednjoškolce i otkrila da se neki srednjoškolci i djevojke druže s lokalnim banditima, žive zajedno i vrše nemoralna djela kao što je prostitucija. ” “Nemoralno seksualno ponašanje učenika, pod utjecajem kapitalističkog načina života, postalo je problem. Odbor je seksualnu promiskuitet među tinejdžerima definirao kao izdajnički čin koji pomaže neprijatelju da uništi naše društvo”, nastavio je insajder.

“A kako znaju za stroge kazne, studenti se tresu od straha”, kaže izvor koji je također govorio o tome kako je porast „seksualnog promiskuiteta“ nastao uslijed velikog porasta elektronskih medija. Komitet je također tražio da škole „provjere učenike zbog telefona ili drugih uređaja koji mogu imati sa sobom“.

Ovo praćenje je obavljeno putem aplikacije nazvane Crvena zastava koja vodi evidenciju o svim web lokacijama koje su korisnici posjetili. Aplikacija također nasumično uzima slike ekrana koje vlasti mogu provjeriti. Drugi izvor je otkrio kako postoji širok strah od stroge mjere među nastavnicima.

“Nastavnici su zabrinuti zbog upozorenja da će direktori škola, savjetnici Lige mladih dječje zajednice, kao i nastavnici škola, također biti kažnjeni ako dođe do ozbiljnog seksualnog prekršaja među učenicima”, otkrio je insajder.

Mnogi optužuju za porast seksa među učenicima zbog činjenice da je školska godina odložena zbog zabrinutosti za koronavirus. Međutim, Sjeverna Koreja nije službeno priznala da ima ijedan slučaja koronavirusa. “Dok učenici ne idu u školu i borave kod kuće, oni prirodno radoznalo prilaze nečistim medijima i dijele ih jedno s drugim, tako da postoji sve veći broj ovih nemoralnih seksualnih ponašanja”, objasnio je izvor.j

Ranije u svibnju, Sjeverna Koreja je potisnula glasine da je vođa mrtav ili da je u vegetativnom stanju, pošto su objavljene slike o njemu na događaju 1. svibnja, otkriva New York Post.

Dnevnik.ba