Home Politika Radončić o prijetnjama glavnoj tužiteljici: “Zato sam danas nervozan…”

Radončić o prijetnjama glavnoj tužiteljici: “Zato sam danas nervozan…”

SHARE

Gordana Tadić, glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH preksinoć dobila ozbiljne prijetnje po život, rekao je ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, prenosi Bljesak.info.

Istaknuo je kako se radi o očitom narušavanju sigurnosti nje i njene obitelji.

”Zato sam danas nervozan. Ne možemo živjeti u zemlji, gdje možete da potpuno nesankcionirano prijetite glavnoj tužiteljici i njezinoj obitelji. To se radilo i mojim sucima, i u prvom i u drugom postupku im se prijetilo da će im sve pobiti i nitko to nikada nije istražio. Ako mi imamo danas situaciju da se prijeti obitelji glavne tužiteljice, onda ovo postaje zemlja koja ne dozvoljava da se oni koji su se godinama educirali da budu dobri suci, da budu dobri tužitelji, da budu dobri policajci, ako njima ne dozvoljavamo da rade, pa šta da mi očekujemo od ovog društva”, rekao je Radončić.

Kaže kako je zatražio da se pojača zaštita i tužiteljice Tadić i njezine obitelji.

”Ono što možemo sigurno reći je da njezina sigurnost ne smije biti ugrožena. Poziv političara na linč bilo kojeg pravosudne osobe je nešto što ja odbacujem”, rekao je Radončić.

Podsjećamo, o tužiteljici Tadić oglasila se i SDA rekavši kako je njezino djelovanje u slučaju respiratori politički motivirano te su zatražili njezinu smjenu, piše Bljesak.info