Home Zanimljivosti Vlada FBiH mijenja respiratore za 100 šporeta marke Smederevac

Vlada FBiH mijenja respiratore za 100 šporeta marke Smederevac

SHARE

Iz vlade kažu da su, dok je premijer Fadil Novalić na ispitivanju u SIPA-i, iskoristili trenutak i donijeli odluku da se konačno riješe respiratora.

„Premijer Novalić je branio ove respiratore, kao da ćemo ih trebati za nešto. A jasno je i njemu da ona crijeva koja su uvezena iz Kine ni manju gripu ne liječe. Uglavnom, mi smo dok je on saslušavan u SIPA-i jednoglasno podržali ideju da ovo mijenjamo za 100 šporeta. Narod se danima smrzava, toplane biva rade remont, a štede kao da svoja drva troše.

Mi smo u institucijama pokušali s nekim alternativnim gorivom, ali Smederevac je Smederevac, pa kad naložiš, ono sija“, rekao je ministar iz Vlade FBiH koji je zbog osjetljivosti ove odluke insistirao na anonimnosti.

Federalna vlada će iskoristiti priliku dok je vrijeme vanredno niskih temperatura da ne konsultuje zakon i Agenciju za javne nabavke, već će to uraditi kroz hitnu proceduru. Cijena respiratora poklapa se s cijenom Smederevaca na tržištu, tako da, čini se, neće biti problema da se ova tajna javna nabavka izvrši već u toku dana.

Saznajemo da će 50 šporeta biti raspoređeno u entitetskim institucijama, dok će preostalih 50 biti podijeljeno socijalno ugroženim strankama, koje će ih kasnije koristiti u predizborne svrhe.

Šatro team