Home Politika Napad na Selak Raspudić: Da sam tu sa ženom tko bi čuvao...

Napad na Selak Raspudić: Da sam tu sa ženom tko bi čuvao dicu?

SHARE

Na temu predstojećih izbora u emisiji Otvoreno HRT-a gostovali su Marijana Petir, nezavisna kandidatkinja na listi HDZ-a, Marija Selak Raspudić, nezavisna kandidatkinja na listi Mosta, Mirela Holy, nezavisna kandidatkinja na listi Restart koalicije, Igor Peternel, Domovinski pokret Miroslava Škore i Željko Kerum, predsjednik HGS-a.

Kerum je istaknuo kako nije ponovno došao u politiku,već kako je on u politici već 12 godina.

“Moja je stranka već 12 godina prva u gradu Splitu, a druga u županiji”, rekao je Kerum koji je u studiju sjedio u narančastoj jakni i dodao kako je u koaliciji s HDZ-om u gradu.

Naglasio je kako ide na predstojeće izbore zbog birača koji ga zovu.

“Ako uđem u Sabor koalirat ću sa pobjednicima”, naglasio je Kerum i dodao kako misli da će HDZ pobijediti te kako će se on s njima dogovoriti.

Selak Raspudić je istaknula kako se HDZ i SDP ne mogu nakon devastacije kojoj smo svjedočili godinama, kategorizirati kao prva ili druga liga.

“Smatram da ćemo i mi drugi doći u prvi plan kako bi stali na kraj ovoj vladajućoj oligarhiji koja je dovela zemlju u situaciju u kojoj se sada nalazi. Ovaj je saziv Sabora, kako neki govore, najlošiji je do sada. Svjedočimo rasapu institucija, a s time i nepovjerenju u politiku”, rekla je Selak Raspudić.

Marijana Petir je rekla kako su je i Škoro i Plenković pozvali na razgovor. Saslušala je njihove programe i opcije, a oni su saslušali njezine, a to je da želi na izbore izaći kao nezavisna zastupnica.

A onda je krenuo potpuni show Željka Keruma koji je potpuno preuzeo emisiju.

Potpuni Kerumov show

“Ja uopće ne znam tko ste vas dvoje i koju stranku zastupate. Ja uopće ne znam u kojoj ste vi stranci. Zašto se vi natječete i koja ste vi stranka? Ja imam svoju stranku, upitao je predsjednik HGS-a Željko Kerum Peternela i Mariju Selak Raspudić.

“Zar nije preveć, kako bi rekao predsjednik Tuđman, da idete i vi i suprug na izbore? Pa kako bi izgledalo da ja i moja žena smo tu sad? Tko bi dicu čuvao?, rekao je Kerum Mariji Selak Raspudić.

“Nije koruptivan ni SDP ni HDZ, to su pojedinci”, rekao je Kerum, pa blokirao upadicu Mirele Holy riječima: “Vite gospođo”.

“Ne postoji koruptivna vlada, ne postoji koruptivni HDZ i SDP. Postoje pojedinci. Uzeli su lovu pa neka se sad opravdavaju. Potpisivali su, zašto, imaju USKOK i DORH. Nije točno da se raspadaju društvo i država. Mi se moramo borit s onim šta nas je snašlo. Mi moramo razgovarat šta će se desit nakon sezone koje nema, šta će se desit za iduću koje iste neće bit. Mi nemamo drugog posla osim turizma i svi smo vezani za turizam”, govorio je Kerum.

Peternel se pokušao ubaciti, ali je Kerum i njega blokirao.

“Gospodine samo da završim, vi niste u životu podilili dvi plaće pa ne možete prekidat nekoga koji je dijelio po 3000 i 4000 plaće”, nastavio je Kerum.

Voditelj ga je pitao zalaže li se on za veliku koaliciju.

“Koji statuti, koji ustavi, koji zakoni? Ajmo zaorat oranice”

“Vidite u ovoj situaciji, kao što je bila 90, di smo stvorili državu. Mi nemamo alternativu. Šta mi proizvodimo? Ja sadim, al predlažem to i Plenkoviću i Milanović. Koji statuti, koji ustavi, koji zakoni? Ajmo zaorat oranice. Vi ste ta ekipa koja oće uzet njihove pozicije, Škoro, Most. Željko Kerum, HGS ima kontinuitet. Ja sam došao s novcima iu dao narodu. Devet milijuna kuna sam ja da penzionerima, to nitko nije napravio”, rekao je Kerum.

Ponovno se obratio Mariji Selak Raspudić.

“Vi ste filozof i sad vi oćete ić u politiku. Pa daj predajite na Filozofskom fakultetu, učite mlade. A nemojte političarima govorit kako će radit”, rekao je Kerum.

“Ja bi rado orala polja, ali sustav je takav da smijete orati samo vi. Plaža Bene je dobar primjer toga”, replicirala mu je Selak Raspudić.

“Plaža Bene, čuj”, kiselo se nasmijao Kerum, piše Index.hr