Home Zanimljivosti Pravopisna katastrofa u Dalmaciji: Koji zdravstveni radnik si je ovo dozvolio?

Pravopisna katastrofa u Dalmaciji: Koji zdravstveni radnik si je ovo dozvolio?

SHARE

Rukom napisana obavijest pacijentima koji imaju simptome bolesti COVID-19 izazvala je brojne reakcije zbog nedopustive jezične pogreške

Sumnjate li ili sumljate? Totalna pravopisna katastrofa zabilježena je na zasad nepoznatoj lokaciji u Dalmaciji. Fotografija obavijesti za pacijente osvanula je na popularnoj Facebook stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca, gdje je u samo dva sata prikupila 2000 lajkova i izazvala brojne reakcije.

“Svatko tko ima povišenu temperaturu i sumlju na covid treba se javiti u covid ambulantu!!!” natpis je koji stoji, pretpostavlja se, na vratima neke medicinske ustanove. Dok su se neki od čitatelja samo slatko nasmijali nepismenosti autora ove obavijesti, dobar se dio itekako naživcirao.

“SumLJam da osoba koja je ovo napisala, zna da se neznam piše ne znam. A sumLJam i da će aReodrom i vatRepolo ikad postati glazba za moje uši. A tek ono vidJEo sam…”, “Ako ima SUMLJU, a nema temperaturu? Da se javi na ubrzani tečaj hrvatskog jezika?”, “SumLJiva je dijagnoza onoga tko je to pisao!”, “Najgori su mi oni koji sumljaju i oni kojima je sve vjerovatno”, pisalo se u komentarima.

Izvor: Dnevnik.ba