Home Crna kronika AFERA “ASIM” Pokrenuta istraga zbog sumnje da su Sarajlić, Delalić i...

AFERA “ASIM” Pokrenuta istraga zbog sumnje da su Sarajlić, Delalić i Šehović počinili kazneno djelo trgovine utjecajem

SHARE

Pandemija koronavirusa privremeno je usporila pravosudnu aktivnost o aferi “Asim”, ali je na osnovu dokumenta koji Klix.ba objavljuje vidljivo da je u tijeku istraga zbog osnova sumnje da su Asim Sarajlić, Sabahudin Delalić i Muhamed Šehović počinili kazneno djelo primanja nagrade za trgovinu utjecajem.

Općinski sud u Sarajevu, odnosno sutkinja za prethodni postupak Tanja Curović u kaznenom predmetu protiv Asima Sarajlića, Sabahudina Delalića i Muhameda Šehovića još 20. ožujka je zbog sumnje da su počinili kazneno djelo primanja dara ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem izdala zapovijed za privremeno oduzimanje određenih predmeta koji se mogu koristiti tijekom istrage.

S obzirom na to da je za vrijeme pandemije koronavirusa pravosuđe radilo s minimalnim kapacitetima u sljedećem razdoblju se očekuje konkretnija akcija i na ovom slučaju.

Ranije je poznato da je u ovom predmetu u svojstvu svjedoka saslušan načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić koji je i objavio snimak na kojem se čuje kako Sarajlić, Delalić i Šehović komentiraju određene aktivnosti koje nisu u skladu sa zakonom.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba