Home Politika Kerum: Srbi nam mogu spasiti sezonu. Ne moraju ni platiti, neka daju...

Kerum: Srbi nam mogu spasiti sezonu. Ne moraju ni platiti, neka daju žito

SHARE

Bivši splitski gradonačelnik i poduzetnik Željko Kerum odlučio se, kao nezavisni kandidat, kandidirati na parlamentarnim izborima.

Dalmatinski portal je razgovarao s njim.

“Bio sam u dilemi ići ili ne ići. Na jesen se uvijek pokretala kampanja za lokalne izbore. Računao sam, idem na parlamentarne izbore, to mi je uvod, odmorit ću se dva mjeseca pa onda nastaviti u deveti za lokalne. Obrađujem tržište studiozno. Gledam pojedinačno sve što treba biračima. I onima koji me neće birati. Usuđujem se reći da potrebe grada Splita ne zna nitko kao što znam ja, ni rješenja ne zna nitko kao ja”, rekao je Kerum.

“Srbe treba nagovoriti da dođu”

Komentirao je nadolazeću turističku sezonu. Kaže da ima rješenje.

“Ova sezona će biti loša, jesen još gora, a zima najgora. Ako iduće godine bude loše, mi smo teški patos. Mi se moramo okrenuti susjedima. Ministar turizma se treba prestati slikavati, trebao bi zvati ljude. Slovačku, Mađarsku, pogotovo Srbiju. Oni jedva čekaju doći na more. Osigurati im sigurnost, povoljne cijene i subvencije. Pustiti ljude da uživaju i odrade godišnji. Ljudi bi došli, nas bi to izvuklo ove sezone. Nama će doći nešto Mađara, Čeha, Slovaka, Slovenaca. Talijani neće doći, ali i bolje kada su zaraženi.

Srbi. Triba njih nagovoriti da dođu i oni bi došli. Da sam ministar turizma, ja bih s njihovim ministrom turizma to riješio u roku od 24 sata. Živit se mora. Treba raditi dobro, a ne zlo. Ne treba se to ni platiti. Oni su poznati proizvođači. Ima pšenice, žitarica. Neka daju žito i kukuruza. To se tako radi. Robna razmjena. Njihovi poljoprivredni proizvodi bolji su i sigurniji nego oni iz EU. Mogu donit i krmenadle pa neka jedu”, kaže Kerum.