Home Život Moj prijatelj Vlaja

Moj prijatelj Vlaja

SHARE

Kako započeti priču o čovjeku koji je simbol i legenda grada Mostara? Riječ je o čovjeku koga znaju svi u gradu na Neretvi i čovjeku koji je u svakom trenutku pomoći bilo kome kome je potrebna pomoć.

Povrh svega svaki susret s njim donosi novo oduševljenje jer on ne može da vas ne nasmije svojim forama i vicevima. Riječ je o Vlaji.

Vlaju znam čini mi se cijeli život. Iako je malo stariji od mene sjećam ga se još kao mladića koji je uvijek bio dotjeran, a gdje god bi se pojavio za njim su okretale djevojke.

S obzirom da je uz sve bio odličan učenik i natprosječno intiligentan završio je školu za kontrolora leta. I sada toliko godina poslije pamtim sva druženja s Vlajom, bilo u Mliječnom na Aveniji ili na bilo kome drugom mjestu. Bila su to vremena kakva se nikada neće ponoviti.

Prošli smo puno toga skupa, od tih zajedničkih izlazaka, kupanja na Neretvi i na Buni, pa sve do velikih fešti , a gdje god bi se pojavio Vlaja bila je fešta. Malo ljudi u gradu je omiljeno kao što je omiljen Vlaja.

Kada je došao rat Vlaja se među prvima dragovoljno prijavio za obranu grada.

Njegovi suborci svi od reda će posvjedočiti da je u ratu najmanje štedio sebe i da je išao tamo gdje mnogi nisu smjeli. U nesretnom ratu je ranjen nekoliko puta, i sasvim zasluženo je stekao status jednoga od najvećih branitelja Mostara.

Sretan sam i ponosan što imam takvog prijatelja, piše anonimi kolumnist za portal HERCEGOVINA.in