Home Vijesti Pelješac: Zapeo stup od 250 tona na dubini od sto metara, morat...

Pelješac: Zapeo stup od 250 tona na dubini od sto metara, morat će se minirati

SHARE
Kineski konzorcij CRBC, koji radi na Pelješkome mostu, ovaj tjedan je trebao ronioca. Jedan od pilota zapeo je u tvrdoj vapnenačkoj stijeni, a kako uobičajeno oslobađanje pilota pneumatskim čekićem nije dalo rezultata, stijena će se minirati.

Riječ je o dubini od oko 100 metara ispod mora, a ronioci će nakon miniranja sve stijene i mulj ručno iznositi. Očekuje se da će sve biti gotovo idući tjedan.

Što se događa na gradilištu stanovnici Komarne i dalje znatiželjno prate, ali sad već po inerciji. Naučili su se na suživot s gradilištem, povremenom bukom i novim obrisima koje poprima ne samo most, nego i njihovo mjesto.

Prvo sam mislio da će narušiti izgled ovoga kraja, ali ovaj most je zaista veličanstven, kažu za 24 sata u Komarni, u kojoj su neskriveno ponosni što će se iz njihova mjesta povezati Hrvatska.

Kako su se naviknuli na most, tako su se naviknuli i na radnike iz Kine kojih u Komarni i montažnom naselju kraj gradilišta ima oko 500.

Oni koji ne rade uvijek se ljubazno jave, ali nisu baš razgovorljivi, tek su od jednog uspjeli dobiti kratku rečenicu da mu nedostaje obitelj, prenosi Jabuka.tv