Home Život Slovenci zabranili ulaz Hrvatu koji bolesno dijete mora voditi na terapiju

Slovenci zabranili ulaz Hrvatu koji bolesno dijete mora voditi na terapiju

SHARE

Slovenija je zabranila ulazak u zemlju ocu koji je svoje dijete, koje ima i slovensko državljanstvo, trebao sljedećeg ponedjeljka odvesti na zdravstvenu terapiju u tu zemlju, piše Novi list.

Iz slovenskog veleposlanstva u Zagrebu poručili su da u njegovom slučaju kao hrvatskom državljaninu neće uvažiti ni negativni PCR test na koronavirus, već samo ako se u Sloveniji podvrgne 14-dnevnoj samoizolaciji – kazao je Riječanin koji je s djetetom i suprugom, također slovenskom državljankom, trebao dijete autom odvesti na terapiju i prijaviti boravak tijekom liječenja.

Cijela obitelj sada je na sto muka, jer za razliku od oca, majka i dijete sa slovenskim državljanstvom mogu ući u Sloveniju i bez obaveze karantene i testiranja.

Otac je do neugodne odbijenice slovenskog veleposlanstva došao nakon što se kod njih raspitivao za detalje ulaska i boravka u zemlji s obzirom na pooštreni režim i činjenicu da je Slovenija Hrvatsku stavila na ‘žutu listu’ opasnosti od zaraze koronavirusom.

Prema odluci slovenske vlade, piše dalje Novi list, otac je trebao ući u kategoriju izuzetaka od karantene s obzirom da su razlozi ulaska u Sloveniju zdravstvene prirode, a takav izuzetak ide uz obavezno predočavanje negativnog testa na koronavirus ne starijeg od 36 sati.

Nakon što je Hrvatsku susjedna Slovenija stavila na tzv. žutu listu opasnosti od zaraze koronavirusom, preko društvenih mreža i na adrese hrvatskih medija sve češće stižu pritužbe hrvatskih građana o neugodnostima koje doživljavaju i na samoj slovenskoj granici.