Home Zanimljivosti Vakula je reko: Vraća nam se SUNCE

Vakula je reko: Vraća nam se SUNCE

SHARE

Nakon čestih oluja uoči godišnjice ‘Oluje’ te kišovite, vjetrovite i razmjerno svježe srijede, za nastavak kolovoza one katastrofalno mokre prognoze više ne vrijede.

Priupitali smo Zorana Vakulu što je mislio pod time da će promjena vremena neće biti kratkotrajna, da ne bi opet bilo da je meteorolozima prognoza slučajna.

– Mislio sam na kratkotrajnu promjenu vremena u odnosu na početne najave da će nestabilno biti samo u utorak. Naime, početne prognoze upućivale su na ponovno stabilnije vrijeme već od srijede, ali su kasniji prognostički izračuni produljili nestabilno razdoblje na još poneki dan – objasnio nam je gospodin Vakula.

– Djeluje mi sve vjerojatnije da ćemo nakon ovoga tjedna imati dugotrajnije stabilnije i sunčanije razdoblje, pa čak i većinom suho, te za doba godine iznadprosječno toplo, u mnogim krajevima uz barem poneki vruć dan. Ne vjerujem da će nam se dogoditi neki apsolutni temperaturni rekord za kolovoz, no ne bi me začudila rekordna temperatura zraka na poneki nadnevak. A za očekivati je i još poneko upozorenje na opasnost od toplinskog vala koji može utjecati na zdravlje – poručio nam je Vakula s kojim nam je uvijek interesantna meteorološka ćakula.