Home Društvo NEDA UKRADEN: ‘Užasno sam patila kada bi mi mama rekla kako mi...

NEDA UKRADEN: ‘Užasno sam patila kada bi mi mama rekla kako mi dijete ima temperaturu, a ja na turneji…’

SHARE

Legendarna pjevačica Neda Ukraden ubrzo će napuniti 70 godina, no za nju kažu da je kao vino – što starija, to bolja. Sada je u intervjuu za IN magazin progovorila o odrastanju. Zbog očeva posla se često selila i mijenjala škole.

– Došavši u bosansku sredinu iz Imotskog, naišla sam prije svega na jedan zid čuđenja zbog mog imena i prezimena, nitko se nije u svim tim školama u koje sam ja bila upisana zvao Neda i naravno nitko se nije pogotovo prezivao Ukraden tako da je to uvijek bilo ono ‘Kako se ti mala zoveš, ja se zovem Neda, onda bi bilo e ne može Neda, ti ili si Nedjeljka ili si Nedina, onda bih ja plakala’ – priznala je.

Njezin otac Dušan nikako nije mogao prihvatiti činjenicu da mu je kći odlučila postati pjevačica.

– Ja mislim da on do svoje smrti nije prežalio što se ja ne bavim nečim ozbiljnijim – rekla je i dodala kako joj je uvijek govorio isto: ‘Što to tebi treba, ti trebaš da se baviš nečim di ćeš biti gospođa, dama, di ćeš završiti svoje radno vrijeme u 3,4 popodne, baviti se svojom obitelji, imati svog muža, svoje dijete, a ne hodaš ko čergar cigan, od grada do grada’.

Priznaje da joj je ponekad bilo teško uskladiti karijeru i majčinstvo.

– Znala sam užasno patiti, imala sam osjećaj krivnje, a mama mi kaže da mi dijete ima temperaturu, dobilo je neku lošiju ocjenu, a ja negdje tamo u Australiji na turneji, onda bi ja rješavala zadatke preko telefona i plaćala telefonske račune 400-500 dolara. Bila sam vrlo često u tom nekom osjećaju krivnje, ali moja kći, kasnije se ispostavilo, da je moja zaista najveća nagrada – poručila je.

Smatra kako je slava nije promijenila.

– Pa ja sam zapravo ponosna što sam ostala negdje jedna vrlo uravnotežena zvijezda, zvijezda koja je vrlo realna, koja je sabrana, pribrana – zaključila je Ukraden.