Home Nekategorizirano Ristović o incidentu: Zato što sam udana za Srbina, ponižavali su me...

Ristović o incidentu: Zato što sam udana za Srbina, ponižavali su me na najgori način

SHARE

Nikolina Ristović je za Dalmatinski portal progovorila o drami koju je doživjela s obitelji tijekom odmora u Kaštel Starom kada ih je vlasnik Rok Gale izbacio iz unajmljene vile.

Kako je ranije tvrdila, dvanaestog dana boravka u vili, s 30. na 31. srpnja, izbačeni su na ulicu. Rok Gale je napao Vidoja, njena kći Hana pala je u nesvijest zbog stresa i završila na Hitnoj, a ostali su i bez stvari u vrijednosti između 275 i 300 tisuća eura.

Taj čovjek nam je svaki dan počeo dolaziti s različitim izgovorima koji su se najčešće odnosili na radove u kući. Znao je ostajati i po 45 minuta, što je radio i gdje je sve ulazio, ne znamo. Potom je postao toliko slobodan da mi je govorio: Što si umorna, loše izgledaš, jesi li tulumarila?, a Vidoju je dobacivao: Smorila te obitelj? Imam ja neke Brazilke u Beogradu koje te mogu razonoditi. Čak mi je rekao da sam krivo namjestila traku za vježbanje pa da će morati naplatiti depozit. Vrhunac svega je bio kad smo vidjeli da je cijela vila prekrivena kamerama, što znači da je mogao pratiti svaki naš korak. Jednog dana kad smo bili na bazenu prijateljica i ja smo prekrili kameru, jer ako sam već toliko platila, imam pravo da se možda skinem u toples, zašto bi on to gledao… Možda ga je to razbjesnilo, ne znam. Unatoč našim pritužbama agenciji, točnije Dariju Šariću i Smiljani Barbarić koja je trebala biti naš VIP concierge i na raspolaganju 24 sata dnevno, a ženi glasa nismo čuli, tek smo dobili šturi odgovor kako je Rok Gale specifična osoba. Nisu nam se niti javljali na pozive te večeri kad se sve odigravalo”, dodala je.

One večeri kad su izbačeni, tvrdi da je Vidoje bio s odvjetnikom, a ona s obitelji i prijateljima na večeri. Kako kaže, pred rampom su ih dočekala dva naoružana zaštitara, ispred njih bila je crvena Toyota Yaris bez registracijskih tablica dok su sva svjetla u kući bila ugašena.

“Ti su nam zaštitari rekli da su angažirani od strane Roka Gale i da nemamo ovlasti ući. Pali su povišeni tonovi, djeca su bila jako prepadnuta. U jednom trenutku Vidoje je uspio zaobići zaštitare i ući na stražnji ulaz kako bi iznio naše stvari. Vrata su bila poluotvorena, a kad je ušao, osjetio je da ga netko šutira i obara na pod. Rok Gale mu je sjedio na leđima dok je njegova supruga vikala: Četnička kurva koja puši srpski k…. neće ući u moju kuću ni za 15 života. Strašno nešto! Zvala sam policiju koja je stigla nakon 15 minuta. No, ubrzo sam po njihovom ponašanju shvatila kako poznaju zaštitare i samog Galu te da od njih neće biti nikakve koristi. Rekli su da je to privatno vlasništvo i da nas ne mogu pustiti”, ispričala je.

“Kako smo čuli od našeg odvjetnika, koji se susreo sa svakakvim kriminalnim radnjama, rekao je da ovakvo zvjerstvo u povijesti hrvatskog turizma, koja traje 20 i nešto godina, nije zabilježeno. Zaista, ovo je zvjersko-razbojnički čin. Ja bih voljela znati što se u međuvremenu dogodilo s Rokom Galom. Je li on priveden na saslušanje? Jesu li pregledane, pretresene privatne prostorije koje koristi Rok Gale i njegova supruga Ana Šabić i je li što učinjeno po pitanju naše tužbe? Definitivno, nad nama je izvršen zločin. Djeca su svjedočila verbalnom i nasilju nad našim pravima koja su bila kontinuirano uzurpirana cijelo vrijeme dok smo boravili tamo. Bili smo konstantno snimani i pod prismotrom”, kazala je Nikolina.

Voditeljica je izrazila nadu da će hrvatsko pravosuđe i kriminalistička policija reagirati na pravi način i da će se njihov slučaj riješiti te da će se pravda dogoditi. Smatra kako je ovaj događaj sramota i za hrvatski turizam i za pokušaj normalizacije odnosa između Srbije i Hrvatske.

“Ovdje je bilo niz prijetnji i šovinističko-nacionalističkih ispada, od strane vlasnika i njegove supruge, što prema meni, što prema mom suprugu. Ja sam Hrvatica, udana sam za Srbina, ali očito je to dovoljan razlog da vas netko gadi i ponižava na najgori mogući način, kao što su oni radili”, istaknula je Nikolina.

Voditeljica tvrdi da su ostali bez stvari u vrijednosti između 275 i 300 tisuća eura

“Nitko nas iz agencije nije kontaktirao. Nadam se da će nam stvari biti vraćene. Mi smo apelirali na agenciju da kontaktiraju vlasnika, a on je rekao da nije u posjedu naših stvari. Mislim da je sad tu potez na pravosudnim organima, odnosno organima gonjenja”, kazala je voditeljica.

Nikolina pritužbe ima i na postupanje policije.

“Policija je bila vidljivo prisna sa zaštitarima koji se nisu htjeli legitimirati i ja još uvijek ne znam iz koje su zaštitarske tvrtke. Zatim, u par navrata su meni prijetili da će me privesti kada sam fotografirala službenike na javnom mjestu, da bi mi kasnije u stanici rekli da je to potpuno dozvoljeno. Jedan od tih službenika mi je uzeo mobitel i izbrisao fotografije, koje sam ja kasnije vratila jer sam informatički pismenija. Potom su stali na stranu Roka Gale u trenutku kada je moja kći pala u nesvijest, kada je došla hitna pomoć. Naime, nisu omogućili pristup pacijentu da je pregledaju jer u tom trenutku nije se znalo je li u padu udarila glavom u pod, polomila vratni kralježak i je li vitalno ugrožena. Nisu dozvolili pripadnicima tima Hitne pomoći da uđu u kuću, nego je ona bila doslovce iznesena i utrpana u kombi i odvezena na Firule. Znači, onemogućili su zakonsko postupanje djelatnicima Hitne pomoći”, kazala je između ostalog Nikolina.

U policiju su privedeni i ona i suprug Vidoje Ristović.

“Ja sam osam sati davala vrlo iscrpnu izjavu. Rekla sam da sumnjam na organizirani kriminal, na razbojstvo, pljačku koja je bila smišljena, na povredu osnovnih ljudskih prava, na povredu prava nas kao klijenata, turista, da nam nisu pružene usluge, servisi, dapače da smo izigrani na grozan način”,dodala je.

“Mislim da je Hrvatskoj u interesu da se turistička usluga koja se pruža, a koja je bitna, ako ne i jedna gospodarska grana, bude na određenoj razini, makar regulirano zakonom. Ja se nadam da će pravosudni organi odraditi svoj posao”, zaključila je voditeljica, piše Index.hr