Home Život Emir Hadžihafizbegović o koroni: Prošao sam pakao, to nije bolest nego Sotona

Emir Hadžihafizbegović o koroni: Prošao sam pakao, to nije bolest nego Sotona

SHARE

Glumac Emir Hadžihafizbegović oporavio se od koronavirusa, a sad je progovorio o svom iskustvu s bolesti koje je usporedio s paklom.

“Prošao sam pakao. Drugi nalaz mi je negativan, upala pluća se povukla. To što sam prošao i ta vrsta egzorcizma, imam svoju teoriju da korona nije bolest nego Sotona. Nevjerojatno što mi se dešavalo tih 14 dana”, ispričao je za N1 televiziju.

U nastavku je ispričao kako se, čim su uvedene mjere, povukao u vikendicu u Mostaru te da je, budući da je dijabetičar i zbog toga spada u kritičnu skupinu, izbjegavao kontakte, no neke je osnovne obaveze morao obavljati.

“U tom nekom izlasku sam fasovao i zakačio tu neman. Sve sam radio, ali tražiti genezu – gdje se korona pokupi, kao tražiti iglu u plastu sijena. Ne znam gdje sam ovo zaradio”, rekao je.

Nakon što je primijetio da ne osjeća okus i miris, testirao se i dobio pozitivan rezultat. Prva tri dana, kaže, osjećao se dobro, a onda je počeo suhi kašalj i teško disanje. Dijagnosticirali su mu upalu pluća.

“Preporučeno mi je da legnem u bolnicu. Rekao sam da sam u samoizolaciji, u bolnicu nisam htio ići. Ja sam ovu neman preživio zahvaljujući dragom Bogu, doktorima i dobrim ljudima koji su skočili oko mene. Najkritičniji sam bio u vrijeme Bajrama. Nisam bio dobar nikako. Otežano disanje, visoka temperatura, malaksalost. Imao sam osjećaj da mi se kosti odvajaju od mesa. Kosa me je boljela. Nije to čak ni bol. Kao da vam je cijelo tijelo modrica, pa gdje god da se pipnete – boli. Imao sam gripe, teške, nema ovo veze s gripom. Za mene je to istjerivanje đavla”, ispričao je, prenosi Index.hr