Home Društvo Što najviše smeta mladima u Ljubuškom?!

Što najviše smeta mladima u Ljubuškom?!

SHARE

Na Međunarodni dan mladih u Ljubuškom se čula zvonjava, skupina mladih je prošla gradskim ulicama noseći zvona kako bi simbolično „probudili usnulu ljubušku mladost“, a potom su se okupili kraj zgrade kina gdje su iscrtali stope prema ulazu u kino čije se otvaranje još čeka.

Zvonjava predstavlja buđenje mladih i to da mladi mogu biti pokretačka sila u samoj zajednici, htjeli smo osvijestiti mlade na to koliku snagu oni imaju“, poručuje Nikolina Herceg iz Udruge mladih Agape.

Agape je ovim uličnim performansom obilježio Međunarodni dan mladih.

Kako kaže Herceg, nedavno je dio mladih Ljubušaka  bio na kongresu u Sarajevu gdje su došli na ideju da obilježe Međunarodni dan mladih tako da skrenu pažnju na ono što mladima najviše smeta i što je po njima najveći problem u gradu.

Nedostaje nam Dom kulture u Ljubuškom i upravo zato smo ovdje ispred kina jer već nekoliko godina živimo u nadi da će se kino otvoriti, ali taj dan kao da nikada ne dolazi„ rekla je Herceg.

Inače, mladi okupljeni oko Udruge Agape današnji dan mladih obilježavaju cjelodnevnim programom, sve je započelo jutros kazališnim radionicama koje je vodio Sead Đulić, doajen mostarskog teatra, a nastavilo se današnjim pozivom ‘usnuloj ljubuškoj mladosti’ na buđenje i angažman u lokalnoj zajednici.

Ove aktivnosti se provode u sklopu projekta u kojem Udruga mladih Agape sudjeluje u suradnji s Udrugom dramskih umjetnika Altteatar iz Sarajeva, koja za svoj cilj djelovanja navodi borbu protiv nezaposlenosti kroz uključivanje mladih u razne kulturne aktivnosti, kao i podizanje razine svijesti o važnosti kulture i umjetnosti u svakodnevnom životu.

Projekt se sastoji od nekoliko etapa i traje 18 mjeseci, prenio je Radio Ljubuški.