Home Auto U zapaljenom autu nađeno beživotno tijelo osobe koja je otkrila Volkswagenovo prisluškivanje...

U zapaljenom autu nađeno beživotno tijelo osobe koja je otkrila Volkswagenovo prisluškivanje Preventa?

SHARE

U njemačkom gradu Braunschweigu u spaljenom automobilu pronađeno je jedno beživotno tijelo. Jedan lokalni medij je objavio da je riječ o uposleniku Volkswagena koji je obznanio da je ova kompanija prisluškivala bh. firmu Prevent.

Njegovo tijelo je pronađeno u ponedjeljak, 10. kolovoza, a tužitelji su poručili da je istraga o ovom slučaju u tijeku, prenosi agencija Reuters.

Lokalne dnevne novine Helmstedter Nachrichten objavile su da je riječ o uposleniku Volkswagena koji je bio zadužen za poslovanje s Preventom, a koji je već saslušan zbog navoda da je ilegalno snimao razgovor s uposlenicima bosanskohercegovačke kompanije.

Međutim, glasnogovornik tužiteljstva je odbio komentirati navod spomenutih lokalnih novina. Naglasio je da još nije utvrđen identitet osobe.

Iz tužiteljstva su ukazali na to da se istražuje i to da li je smrt povezana sa slučajem prisluškivanja i podmetanjem požara u kući jednog uposlenika Volkswagena u svibnju ove godine.

Preliminarni forenzički nalazi su pokazali da na tijelu nema tragova fizičkog nasilja. Oglasili su se i iz Volkswagena kazavši da bi bilo neprikladno nagađati o ovom slučaju i da još nisu primili službenu obavijest o smrti svog radnika. Iz Preventa su odbili komentirati ovaj slučaj.

Ranije su iz ove automobilske grupacije potvrdili da su jednog uposlenika suspendirali zbog slučaja prisluškivanja. Zbog neslaganja u vezi s cijenom Prevent je zaustavio isporuku dijelova za Volkswagen koji je zbog toga imao gubitak u šest tvornica. Spor između ove dvije kompanije još traje.