Home Vijesti Nastavlja se uklanjanje bespravno sagrađenih objekata u Mostaru

Nastavlja se uklanjanje bespravno sagrađenih objekata u Mostaru

SHARE
Gradonačelnik Mostar donio je Odluku o postupku izrade Plana uklanjanja bespravnih objekata na području Grada Mostara prema kojoj su šef Službe za inspekcijske poslove i šef Službe za građevinske propise bili zaduženi za realizaciju aktivnosti i donošenje tog plana.

Prema Planu, uklanjanje bespravnih objekata vrši se u tri faze.

Prva faza je uklanjanje bespravno izgrađenih objekata koji su trenutno zatvoreni i u kojima se duže vremensko razdoblje ne obavlja gospodarska djelatnost. Druga faza je uklanjanje bespravno izgrađenih objekata u kojima se obavlja djelatnost, a treća faza je uklanjanje bespravno izgrađenih objekata koji su u postupku legalizacije, ali se ne uklapaju u postojeću prostorno – plansku dokumentaciju, priopćeno je iz Gradske uprave.

Kako je navedeno, prioritet pri provođenju Plana uklanjanja bespravno izgrađenih objekata bio je da se prvo vrši uklanjanje onih objekata koji ugrožavaju promet vozila, kretanje pješaka, te onih objekata koji se nalaze na infrastrukturnim instalacijama (voda, struja), a do danas je izvršeno rušenje i uklanjanje 193 takva objekta. Na lokacijama gdje su uklonjeni bespravno izgrađeni objekti pristupilo se najvećim dijelom izgradnji parkinga i zelenih površina.

Vlasnici bespravno izgrađenih objekata mogu sami pristupiti njihovu uklanjanju i to o svom trošku, a oni koji to ne učine bit će im ispostavljen račun od strane Gradske uprave, nakon što se izvrši njihovo rušenje i uklanjanje, navodi se u priopćenju.