Home Društvo Hercegovačka kuća okuplja više od 500 autohtonih hercegovačkih proizvoda

Hercegovačka kuća okuplja više od 500 autohtonih hercegovačkih proizvoda

SHARE

“Hercegovačka kuća projekt je na koji su vrlo ponosni u Trebinju jer se danas na policama tog objekta nalazi više od 500 artikala, sve autohtoni hercegovački proizvodi”, izjavio je Srni ravnatelj gradskog Agrarnog fonda Veselin Dutina.

Dutina je istaknuo da je za tri godine, koliko postoji Hercegovačka kuća, u otkup autohtonih hercegovačkih proizvoda kod poljoprivrednih proizvođača, koji se prodaju na policama ovog objekta, uloženo 670.000 KM.

Napomenuo je da je Hercegovačka kuća na samom početku imala ukupno 20 kooperanata i 180 artikala na policama, a danas ima oko 118 kooperanata, prenosi Trebinjelive.info.

“Proizvodi su brendirani, na etiketi svakog proizvođača je njegovo ime i selo gdje je napravljen taj proizvod, svi su zdravstveno ispitani”, dodao je Dutina i izrazio zadovoljstvo suradnjom s poljoprivrednim proizvođačima u Trebinju.

Otvaranjem Hercegovačke kuće prošle godine u Banjoj Luci, kaže Dutina, počeli su širiti mrežu objekata te da je u planu otvaranje i u Istočnom Sarajevu.

Izuzetno su zadovoljni radom objekta u Banjoj Luci, koji je za kratko vrijeme postao svojevrstan brend i zadobio stalne kupce

“Hercegovačka kuća u Banjoj Luci je plod suradnje gradskih uprava Trebinje i Banja Luka i dva gradonačelnika, Mirka Ćurića i Igora Radojičića, ali u svakom slučaju i prošlog gradonačelnika Luke Petrovića”, rekao je Dutina

Poljoprivredni proizvođači iz Trebinja koji svoje proizvode prodaju u Hercegovačkoj kući vrlo su zadovoljni suradnjom, jer su mnogi zahvaljujući tome proširili proizvodnju.

Vesna Rašević, jedna je od poljoprivrednih proizvođača, zahvalna je gradu Trebinje i svima koji su omogućili da proizvode može plasirati u Hercegovačku kuću.

Na policama Hercegovačke kuće med prodaje pčelar Nikola Barzut koji, također, ističe uspješnu suradnju.

“Svaki dan naši proizvodi su na izlogu, ljudi to prepoznaju, kupuju. Agrarni fond nam je mnogo pomogao. Izašli su nam u susret grantom koji smo iskoristili za kupovinu košnica, hvala im na tome i nadam se budućoj suradnji”, dodao je Barzut.

Risto Pujo koji se bavi proizvodnjom kravljeg sira, kooperant od osnivanja Hercegovačke kuće, istaknuo je da je zahvaljujući pomoći Agrarnog fonda uspio povećati broj grla i proširiti proizvodnju, piše Dnevnik.ba