Home Vijesti Traži se kazna za službenika koji je prokleo Bošnjake

Traži se kazna za službenika koji je prokleo Bošnjake

SHARE

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Nešić uputio je danas zastupničko pitanje ministrici vanjskih poslova u Vijeću ministara Biseri Turković je li i koje je mjere poduzela na sankcioniranju ”skandaloznog ponašanja savjetnika u tom ministartvu Mirze Pašića, koji iznosi stavove u kojima se šire nacionalna netrpeljivost i mržnja”.

Naime, Nešić je upitao Turković je li joj poznato da su brojni domaći i mediji 5. rujna objavili vijest da je službenik Ministarstva vanjskih poslova Mirza Pašić, ministar savjetnik, na svom LinkedIn profilu objavio poruku u kojoj proklinje Bošnjake koji sa Srbima prave savezništva, ističući da “na taj način svoj narod vode u smrt”, te iznio stavove u kojima se šire nacionalna netrpeljivost i mržnja, i što ona o tome misli.

“Jeste li i koje mjere ste poduzeli da ovakvo ponašanje, kojim se nanosi velika šteta i samom Ministarstvu na čijem ste čelu, bude sankcionirano? Jeste li pokrenuli disciplinski postupak, i ako niste – zašto niste”, naveo je u pisanom pitanju Nešić, koji je predsjednik Demokratskog narodnog saveza, piše Bljesak.info