Home Vijesti ČAPLJINA: Grade se tržni centar, starački dom i stambeni kompleks

ČAPLJINA: Grade se tržni centar, starački dom i stambeni kompleks

SHARE

Na mjestu sadašnje Tvornice duhana u Čapljini u sljedećih par godina bit će izgrađeni tržni centar, starački dom i stambeni kompleks.

Uz to, kroz ovaj dio grada bit će riješena nova cestovna infrastruktura pa će grad biti povezan od istoka prema zapadu cestovnom komunikacijom.

Čapljinski portal doznaje i da će postojeća cesta od raskrižja kod parkinga na Trgu kralja Tomislava biti produžena preko dijela gdje se sada nalaze objekti tvornice duhana i spojit će se s prometnicom ispred pravoslavne crkve. Neslužbeno se doznaje i kako će radovi na rušenju objekata krenuti do kraja ove godine, a izgradnja novih objekata bi trebala krenuti sljedeće godine.

Navodno će od svih zgrada biti zadržana samo velika, središnja zgrada Tvornice duhana, koja će biti preuređena u starački dom s parkom i šetnicama.

Na ostatku površine bit će izgrađen poslovni kompleks, odnosno tržni centar, kao i nekoliko stambenih zgrada.

Prema informacijama do kojih je došao Čapljinski portal, u proteklih par dana rađena su mjerenja i snimanja na području Tvornice duhana Čapljina, a trenutno se radi na izradi glavnog projekta.

Ruglo grada napokon će biti uklonjeno, a nove generacije dočekat će novi objekti s novom namjenom u središtu grada, piše Pogled.ba