Home Zanimljivosti Javno poduzeće se oglasilo o incidentu i kravama koje pasu na groblju

Javno poduzeće se oglasilo o incidentu i kravama koje pasu na groblju

SHARE

Zbog neprijatnog događaja koji je uznemirio građane, kada je snimljeno kako nekoliko krava pase na sarajevskom groblju “Vlakovo”, Uprava KJKP „Pokop“ uputila je ispriku građanima.

-Svjesni činjenice koliko su groblja kao vječna počivališta obitelji osjetljiv dio života, a bez namjere da tražimo bilo kakvo opravdanje, obavještavamo građane da je Uprava ovog respektabilnog poduzeca, poduzela sve potrebne mjere kako se ovakvi incidenti ne bi događali, navode iz KJKP “Pokop”.

Iako naglašavaju da građani opravdano osjećaju ljutnju, iz KJKP “Pokop” ističu kako odgovornost nije u potpunosti njihova, te da poduzimaju sve potrebne mjere da što više smanje štetu:

-Problem sa ulaskom krava u gradsko groblje „Vlakovo“ imali smo i ranije. Svaki ovakav slučaj prijavljen je policiji i inspekciji. Zbog čega nadležni nisu uspjeli ništa poduzeti ne znamo, no, mi, kao županijsko poduzeće, ne možemo ulaziti ni u kakav sukob sa neodgovornim vlasnicima. I ovaj najnoviji slučaj prijavljen je policiji koja je izasla na mjesto događaja, navode iz Pokopa.

Također, ističu kako zbog velike površine njihovi čuvari nisu u stanju nadzirati svaki dio groblja.

-Naši čuvari nisu u mogućnosti biti na svakom mjestu u isto vrijeme, osobito kada se radi, kao u ovom slučaju, o ulasku u poslijepodnevnim satima, kada rade samo dežurne službe – navodi se u informaciji za medije.