Home Zanimljivosti Unicredit banka zabranjuje svojim radnicima iz BiH putovanje u Hrvatsku, samovoljno im...

Unicredit banka zabranjuje svojim radnicima iz BiH putovanje u Hrvatsku, samovoljno im propisuje i samoizolaciju?!

SHARE

Unicredit banka praktično je zabranila svojim uposlenicima u BiH da putuju u Republiku Hrvatsku i to pod izgovorom zaštite od korona virusa.

Bh. podružnice multinacionalne Unicredit banke svojim je djelatnicima praktično zabranila putovanje u Hrvatsku ali i uzela sebi za pravo propisivati svojim uposlenicima mjere samoizolacije.

Naime, portal Dnevnik.ba došao je u posjed internog maila koji je poslan uposlenicima u kojem stoji kako će uposlenici banke ići u samoizolaciju, rad od kuće, na prisilni godišnji odmor ili neplaćeno odsustvo od 14 dana ako oni sami ili članovi njihove obitelji budu posjećivali ili čak samo prolazili kroz zemlje koje su na listi zemalja rizičnih za putovanje. Na toj listi je i Hrvatska.

To praktično znači da je sama Banka odlučila “zabraniti” svojim uposlenicima i članovima njihovih obitelji putovanje u Hrvatsku. Rezultat takve zabrane je da uposlenici ove banke moraju kriti od svojih šefova što rade u svoje slobodno vrijeme.

“Obzirom na razvoj epidemiološke situacije, kako u našoj zemlji, tako i u ostatku svijeta, želimo Vas podsjetiti da naša grupa ima konzervativan i postepen pristup, te da su zdravlje i sigurnost uposlenika i klijenata i dalje naši ključni prioriteti. U skladu s tim, ljubazno vas molimo da se pridržavate uputa i smjernica koje se odnose na privatna i poslovna putovanja”, stoji u mailu koji je upućen uposlenicima.

 

Inače, sam mail je napisan na nekakvoj čudnoj mješavini hrvatskog i bošnjačkog jezika.

“Prilikom korištenja godišnjih odmora, budite na oprezu i prije putovanja izvan zemlje obavezno provjerite listu rizičnih zemalja koja se redovito ažurira na našem Intranetu. Osim toga, toplo preporučujemo da uvijek provjerite obavještenja i preporuke lokalnih nadležnih institucija. Ukoliko ste vi, ili bilo ko od članova vaše obitelji posjetili, ili bili u tranzitu u bilo kojoj od navedenih zemalja, obavezno o tome obavijestite vašeg rukovoditelja, te Upravljanje ljudskim resursom. U takvim slučajevima, zabranjen je dolazak u prostorije Banke tijekom 14 dana. Također, u periodu samoizolacije uposlenici će raditi od kuće, odnosno koristiti godišnji odmor ili neplaćeno odsustvo”, precizna je Banka.

Na Intranetu također, dodaju, možete pronaći listu zemalja na koje se odnose zabrane poslovnih putovanja dok su neophodna poslovna putovanja iz/u i unutar ostalih zemalja dozvoljena u skladu s propisima lokalnih nadležnih tijela, navodi se u mailu poslanom djelatnicima banke, piše Dnevnik.ba