Home Šport Izviđač u subotu na Završnici Kup-a BiH u Doboju

Izviđač u subotu na Završnici Kup-a BiH u Doboju

SHARE

Danas je napokon obznanjeno da će se Završnica Kup-a BiH za rukometaše, za sezonu 2019/2020, odigrati ovog vikenda u Doboju. Naime, pošto ove godine, zbog korona krize, nije odigran 52. Međunarodni rukometni TV turnir šampiona u Doboj, UO RS BiH je odlučio da se završnica kup-a odigra u tom gradu.

Završnicu u prvom polufinalnom susretu otvaraju rukometaši Izviđača CO i Sloge iz Gornjeg Vakufa na otvorenim terenima Stadiona sportskih igara u 17:00 sati. Pravdu u ovom susretu dijelit će Predrag Dejanović i Elvis Marčetić sudački par iz Prijedora, dok će nadzornik susreta biti Boris Šatordžija iz Banja Luke.

Drugi polufinalni susret između rukometaša tuzlanske Slobode i banjalučkog Borca koji se igra istog dana, s početkom u 20:00 sati, suditi će sudački par iz Novog Travnika, Zdenko Božić i Borislav Slipac, dok će nadzornik susreta biti Milenko Turudić iz Mostara.

Pobjednici polufinalnih susreta odigrati će finalni susret u nedjelju, 20.09.2020. godine, s početkom u 17:00 sati. Suci u finalnom susretu bit će sudački par iz Visokoga Amar i Dino Konjičanin, a nadzornik susreta biti će Vladimir Jović iz Tuzle.