Home Šport Ivanu Kvesiću ne uplaćuju stipendiju

Ivanu Kvesiću ne uplaćuju stipendiju

SHARE

Nismo dobili stipendije posljednja tri mjeseca. Moja mjesečna stipendija koju bi trebao uplaćivati Zagrebački karate savez je 2.800 kuna. Nitko od karatista u Zagrebu mjesecima nije dobio stipendiju, zbog previranja u savezu. Očito su tamo neka politička previranja. Slali smo im mailove, a oni samo odgovaraju na diplomatski način uz poruku da se nadaju kako će sve brzo riješiti, kaže Ivan Kvesić, koji je 2018. godine osvojio naslov svjetskog prvaka, a ove je godine trebao biti na Olimpijskim igrama. Sad kako su Igre odgođene za godinu dana, više ne ovisi sam o sebi, ali i dalje u dobroj poziciji. Uskoro će ponovno krenuti natjecanja.

Imamo Svjetsku ligu u Moskvi, kaže Ivan, u čijoj je obitelji pola članova imalo koronu, piše 24 sata.hr.

Brat Anđelo, još jedan brat, sestra i otac su imali koronu, a mama, ja, djed i baka nismo. Pola da, pola ne. Oni su neko vrijeme živjeli na jednom katu, a mi na drugom. Tada smo cijelo vrijeme bili u Širokom Brijegu, rekao je Ivan Kvesić, jedan od najboljih hrvatskih sportaša posljednjih godina.

O Olimpijskim igrama govorio je prije mjesec dana.Na Olimpijske igre u Ivanovoj kategoriji +75 kilograma ide deset karatista.

Bit  će jedan Japanac, a jedan će karatist dobiti pozivnicu, on će doći iz neke države koja nije dobra u karateu. Osam nas mora osigurati plasman. Ja više praktički ne ovisim sam o sebi, rekao je Kvesić i pojasnio:

Dva su natjecanja koja će odlučivati o tome tko će na Olimpijske igre. Europsko prvenstvo i turnir Svjetske lige u Maroku u proljeće 2021. godine. Ne ovisim sam o sebi, zato što mi je bitno da Iranac Sajjad Ganjzadeh, bude ispred svojeg sunarodnjaka Zabihollaha Poursheiba. Trenutno je Sajjad bolje plasiran i nadam se da će tako i ostati. Ključan će biti taj turnir u Maroku, tek nakon njega ću moći biti miran i znati da idem u Tokio. Ova odgoda je sve poremetila. Naravno da nije pravedno, već sam izborio Igre, a sad nije sigurno da idem u Tokio.

Sad se pojavilo i još jedno natjecanje, Svjetska liga u Moskvi u prosincu. Tamo će Kvesić sa svojim trenerom Danijelom Vučićem.