Home Zanimljivosti Napali Rihannu: “Ispričaj se svim muslimanima”

Napali Rihannu: “Ispričaj se svim muslimanima”

SHARE

Bijesni korisnici društvenih mreža zahtijevaju da se Rihanna “ispriča svim muslimanima” nakon što je pjesma koju je puštala na svojoj reviji donjeg rublja sadržavala sveti islamski tekst hadith, prenosi Index.hr.

Na Twitteru je osvanuo video na kojem manekenke nose komade iz njene kolekcije Savage x Fenty, dok se u pozadini vrti pjesma Doom londonske producentice Coucou Chloe, koja sadrži sveti hadith.

Riječ je o tekstu koji je, prema vjerovanju muslimana, izgovorio prorok Muhamed tijekom svog života.

Pjesma Doom pak govori o sudnjem danu i povratku isusa. Iako je pjesma na reviji ubrzana pa je hadith teže prepoznati, oni koji ga poznaju shvatili su brzo o čemu je riječ.

“Riječi ne mogu opisati koliko sam kao musliman razočaran što je Rihanna pustila manekenke da plešu na hadith. To su svete riječi našeg proroka, ne možeš ih koristiti na reviji donjeg rublja. Odvratno i zbilja bez ikakvog poštovanja”, jedan je od brojnih komentara.

“Tišina oko toga što je Rihanna koristila hadith. To je nepoštovanje muslimana širom svijeta. Želimo da se ta pjesma ukloni. Želimo ispriku. Ovo se ne smije shvatiti olako”, još je jedan komentar o toj temi.

“Godinama je hodala s muslimanom, ne možete reći da nije svjesna što je napravila. Molim vas, zašutite”, dodaje još jedan komentator.

“Kao musliman duboko sam uvrijeđen ovime, ovo je sramotno i jadno. Svi oni koji nisu muslimani, a brane Rihannu trebaju se naučiti poštovati sve vjere i skupiti hrabrosti da progovore o tome što je loše”, ističe se. Istu pjesmu Rihanna je koristila 2017. godine tijekom revije Fenty x Puma.