Home Crna kronika Ljubušak autom udario policajca

Ljubušak autom udario policajca

SHARE

PU Ljubuški je u petak, 2. listopada u 21.30 sati zaprimila prijavu od strane tridesetdvogodišnjeg policijskog službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH, koji je prijavio osobu J.R. (31) iz mjesta Vašarovići, grad Ljubuški, da je u mjestu Hardomilje, zaseok Žabar, grad Ljubuški, upravljajući motornim vozilom marke „Peugeot” model 307, bez registarskih oznaka, napao gore navedenog policijskog službenika prilikom vršenja službenih radnji.

Prilikom kontrole prometa policijskih službenika Uprave policije MUP-a ŽZH, imenovani J.R. je odbio zakonitu zapovijed policijskog službenika da iziđe iz motornog vozila nakon čega je naglo startao i prednjim dijelom vozila udario policijskog službenika u predjelu donjih ekstremiteta. Od siline udara policijski službenik se odbacio na haubu predmetnog vozila, kojom prilikom je J.R. nastavio upravljati motornim vozilom, te nakon toga policijski službenik uslijed djelovanja sile pada sa haube i zadobiva tjelesne povrede, a J.R. bježi s mjesta događaja.

Policijskom službeniku je u DZ Ljubuški ukazana liječnička pomoć nakon čega je prevezen u CUM SKB Mostar na daljnje pretrage.

Po zaprimanju prijave na mjesto događaja upućeni su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Ljubuški koji su izvršili očevidne radnje, te o svemu navedenom upoznali dežurnog županijskog tužitelja u Širokom Brijegu koji se izjasnio da u navedenoj prijavi ima elemenata kaznenog djela iz čl. 359 KZ F BiH Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti.

Policijski službenici PU Ljubuški i policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽZH su operativnim radom na terenu u 22.40 sati pronašli predmetno vozilo marke „Peugeot” model 307, bez registarskih oznaka, u mjestu Pregrađe, ulica Sv. Ivana Pavla II, Ljubuški, te je na mjestu pronalaska vozila izvršen očevid, nakon čega je vozilo izuzeto i prevezeno u Sabirni centar vozila MUP-a ŽZH u mjestu Humac.

Policijski službenici PU Ljubuški poduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju pronalaska imenovanog J.R., te će po žurnom postupku podnijeti Izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv osobe J.R. Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.