Home Kultura U Mostaru priče o ljubavi, seksu, nasilju

U Mostaru priče o ljubavi, seksu, nasilju

SHARE

”Svetkovina je zbirka kratkih priča smještenih u prostor koji je današnjem čitatelju nedokučiv i atmosferom podsjeća na mračnu bajku”, kaže Magdalena Blažević o svojoj zbirci kratkih priča, koja će biti predstavljena 8. listopada s početkom u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.

”Kroz ženska iskustva pripovijedaju se priče o ljubavi, seksu, nasilju, čedomorstvu, smrti – svemu onome što proizlazi iz sukoba nagonskog u čovjeku i želje da dosegne sreću sa strogim pravilima malih seoskih zajednica”, kaže Magdalena o svojoj knjizi, prenosi Bljesak.info.

Predstavljači knjige bit će pisci Senka Marić i Josip Mlakić te urednik zbirke Seid Serdarević, a glazbeno će sve upotpuniti Sanel Marić Mara i Dario Lukić. ”Svetkovina” je iz tiska izašla nedavno i ovo je njeno prvo predstavljanje, a kako Magdalena kaže sretna je što je upravo prva promocija u Mostaru, gradu u kojem živi dvadeset godina i koji, pored Žepča, smatra svojim.

Magdaleninu zbirku objavila je zagrebačka Fraktura, a njene priče nastajale su prethodnih godina od kojih su neke dobile i nagrade na regionalnim festivalima.

Publika je sigurno poznaje i prepoznaje po pričama objavljenim u internetskim časopisima i na portalima Strane, Balkanski književni glasnik, Riječi, Život, Ajfelov most, Strane, Astronaut itd.

Ženska iskustva za ovu spisateljicu su jako važna te upravo glasom ruralne žene progovaraju njene priče, glasom žene u patrijarhalnom društvu gdje im je samim tim pravo glasa gotovo potpuno uskraćeno, prenosi HMS