Home Crna kronika Marijo M. poginuo u sudaru

Marijo M. poginuo u sudaru

SHARE

Vukovar se u srijedu na mjesnom groblju oprostio od Marija M. (28), pripadnika HV-a koji je dva dana ranije život izgubio u prometnoj nesreći na cesti Vinkovci-Nuštar.

Njegova supruga Andrea (29), inače nastavnica u osnovnoj školi, i s kojom je bio u braku tek tri dana, oporavlja se od teških ozljeda koje je zadobila kao suputnica u Toyoti Auris.

Od same nesreće i teških ozljeda oporavlja se i 27-godišnji vozač Mercedesa C klase, koji se frontalno sudario sa njihovom Toyotom, a kako se doznaje, riječ je o policijskom službeniku.

Policijski očevid je pokazao da je nesreća bila 12. listopada oko 14.50 sati na nerazvrstanoj cesti na samom ulazu u Vinkovce kada je 27-godišnji vozač u automobilu vinkovačkih oznaka, uslijed neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju na cesti, (ne)preglednosti, atmosferskim prilikama i gustoći prometa izgubio nadzor nad upravljačem.

U tom je trenutku iznenada prešao na lijevu prometnu traku i pritom se frontalno sudario sa autom vukovarskih tablica kojeg je vozio 28-godišnjak i s kojim je u društvu bila suvozačica.

Očevidom je rukovodio dežurni zamjenik općinske državne odvjetnice vinkovačkog tužiteljstva u suradnji sa policajcima PU vukovarsko-srijemske, a nakon provedenog očevida naložena je obdukcija preminulog vozača čije je srce prestalo kucati unatoč promptnoj liječničkoj intervenciji u 16.08 sati u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima.

Protiv svog kolege, kojem su izuzeti uzorci urina i krvi te poslani na vještačenje, vukovarska će policija podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, piše Jutarnji list.