Home Crna kronika Uletio Mercedesom u restoran, žena poginula!

Uletio Mercedesom u restoran, žena poginula!

SHARE

Jedna žena je preminula, a sedam osoba je teško povrijeđeno kada je vozač terenca u nedjelju uletio vozilom u baštu restorana u San Joseu.

U bašti kafića u tržnom centru sjedelo je više desetina osoba kada je vozač, koji je pokušavao da se parkira, nagazio gas i uletio u baštu rušeći sve pred sobom.

Terencem je oborio tende i srušio najmanje 20 stolova. Iako je Hitna pomoć brzo stigla na lice mjesta i prevezla povrijeđene u bolnicu, za nesretnu ženu nije bilo spasa. Preminula je u ponedjeljak u bolnici.

Kako su priopćili iz policije, Toyotom je upravljao muškarac (69) koji je i sam morao da bude medicinski zbrinut. On je u nesreći zadobio lakše povrede.

Sigurnosne kamere snimile su trenutak u kojem je vozač preletio preko ivičnjaka parkinga, prošao preko četiri trake, još jednog trotoara i zabio se u baštu kafića.

Nadležni su priopćili da do ove tragedije možda ne bi došlo da je restoran uredno podnio zahtjev za dozvolu za držanje bašte. Naime, da je restoran posjedovao neophodne dozvole, bašta bi bila ograđena stubićima i sigurnosnim žardinjerama, koje bi spriječile prodor terenca među goste.