Home Zanimljivosti Dok život juri, mi ćemo lagano… s kotl(ov)ima kroz Grude

Dok život juri, mi ćemo lagano… s kotl(ov)ima kroz Grude

SHARE

Sve češće čovjek ima potrebu pobjeći u neki svoj svijet, gdje nema korone ni ružnih misli, gdje se sve brige zaboravljaju.

Vjerujemo da taj svijet postoji izvan ovog, a hvala Bogu da nam je dao mogućnost i da na ovom, punom briga i poteškoća, možemo otići negdje dalje od svega ovog.

Ovih dana diljem Hercegovine rade “veseli strojevi”, peče se rakija, a svako malo negdje krene sukljati dim kao znak da je počelo i “veselije” doba u godini. Kako nam kažu sugovornici, ove se godine ostavlja malo jača da bolje ubije bacile iznutra, a moći će se i bolje prebrisati prašina, dezinficirati kuća, a kada temperatura tijela naraste iznad granice normalnog, onda rakijave čarape na noge i nema straha da će se bilo koja vrsta virusa uznemiriti opijena okusom i mirisom domaće lozovače – loze, kulture koja je Hercegovcima kao Škotima viski, a Škoti koji su je probali kažu da im je i bolja od viskija, samo ako nije previše šećera u nju nadosipano.

Dok život juri, mi ćemo lagano, s kotl(ov)ima kroz Grude… a što je više dropa (zgnječenog grožđa) bit će više i rakije… duga je godina