Home Zanimljivosti IMOTSKI: Vile crtale po jezeru

IMOTSKI: Vile crtale po jezeru

SHARE

Uslijed velikih količina oborina provrela su vrela na dnu Modrog jezera što je Imoćane obradovalo, posebno nakon dugog sušnog razdoblja u kojem je dno jezera bilo bez vode.

U ponedjeljak ujutro posjetitelji su ipak ostali u šoku zbog neobičnih znakova iscrtanih na dijelu jezera koje je još uvijek presušeno. Neobični krugovi koji podsjećaju na posjet vanzemaljaca i NLO glavna su tema u gradu, prenosi 24sata.hr

Tko je ove umjetničke instalacije napravio u noći s nedjelje na ponedjeljak pitanje je na koje Imoćani još uvijek nemaju odgovora. Instalacije su pažljivo iscrtane, pazilo se na svaki pokret i detalj.

Kakvu je poruku potpisnik ovog djela želio odaslati teško da će se saznati.

 

I dok jedan dio Imoćana na sve odmahuje rukom drugi su u svemu pronašli dobru zabavu. Prije mjesec dana na presušenom dnu igrala se revijalna nogometna utakmica između stanovnika dvaju gradskih četvrti znakovita imena, Vilenjaka i Vukodlaka.

– Ma to vam nije djelo vanzemaljaca, što će nama oni pored naših vukodlaka i vilenjaka. To su vam se vile malo poigrale, dosta im više kose plesti pa su odlučile i one biti malo vanzemaljske – kroz smijeh su nam rekli Imoćani.

– Mi s Bazane nismo ništa vidjeli ni čuli, a pogled nam seže baš na jezeranske litice. Trebalo bipitati one koji nemaju drugog posla nego baviti se ovim instalacijama – dodali su Imoćani.

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL