Home Crna kronika Maloljetnu suprugu prisiljavao da prosi i pruža seksualne usluge

Maloljetnu suprugu prisiljavao da prosi i pruža seksualne usluge

SHARE

Osnovni sud u Brčkom odredio je pritvor Š. Š. (26) iz Brčkog zbog sumnje da je prisiljavanjem na prosjačenje i prostituciju iskorištavao svoju maloljetnu suprugu.

Jednomjesečni pritvor osumnjičenom za krivično djelo trgovine ljudima određen je zbog opasnosti da bi utjecajem na svjedoke mogao ometati krivični postupak, dok je žrtva, s druge strane, efikasnom suradnjom nadležnih organa izmještena u sigurnu kuću, priopćeno je iz Tužiteljstva Brčkog.

Tužiteljstvo Distrikta vodi istragu protiv Š. Š., zbog sumnje da je posljednjih mjeseci, u namjeri da iskorištavanjem svoje maloljetne izvanbračne supruge pribavi protupravnu imovinsku korist, od nje svakodnevno zahtijevao da prosjači te da mu predaje tako pribavljeni novac. Sumnja se da je od oštećene zahtijevao i da osobama, koja pokažu interes, ponudi pružanje seksualnih usluga za novčanu naknadu. On je nad oštećenom kontinuirano primjenjivao fizičko nasilje i prijetnje, usljed čega je žrtva dovedena u stanje bespomoćnosti i pod potpunu kontrolu osumnjičenog, navedeno je u naredbi o provođenju istrage.

Pored Š. Š., istragom Tužiteljstva obuhvaćen je i H. H. (77) za koga se sumnja da je iskoristio takvo stanje oštećene na način da je s njom dogovorio seksualnu uslugu za novčanu naknadu, a potom je automobilom odvezao van naseljenog područja te nad njom započeo bludne radnje. Pošto je tu pronašla H. H., Policija Brčko Distrikta je obojicu osumnjičenih uhitila i predala ih Tužiteljstvu na daljnji krivični postupak. Sumnja se da su počinili krivična djela trgovine ljudima, a s obzirom na to da postoji i opasnost da bi Š. Š. mogao ometati kazneni postupak, Osnovni sud Distrikta mu je po tužilačkom prijedlogu odredio jednomjesečni pritvor.

Suradnjom koju su putem zajedničkog protokola u datoj oblasti još ranije uspostavili Tužiteljstvo, Policija i Centar za socijalni rad Distrikta, spriječeno je, kako se navodi, daljnje nanošenje štete žrtvi, budući da je uz osiguranu zaštitu i institucionalnu podršku odmah izmještena u sigurnu kuću.