Home Crna kronika AKCIJA U MOSTARU: Biznismen i njegova majka bili oteti!

AKCIJA U MOSTARU: Biznismen i njegova majka bili oteti!

SHARE

Istražitelji Federalne uprave policije razbili su jutros osmočlanu bandu u Mostaru koja se bavila iznudama, otmicama, prodajom droge, te pranjem novca.

U dobro organiziranoj i složenoj policijskoj operaciji kodnog naziva „Inpact“ uhićen je Sado Đugom, koji je označen kao šef kriminalne grupe, a među privedenima je i  Dženan Demirović. Avaz.

Do sada je uhićeno sedam osumnjičenih, dok je jedan u bijegu.

Prema naredbi Županijskog suda Mostar inspektori su izvršili pretrese na devet lokacija gdje su zaplijenjeni novac koji potiče od krivičnih djela, droga i oružje.

Kako neslužbeno saznaje Avaz, jednom mostarskom poduzetniku su se Đugum i njegovi pomagači ponudili da preuzmu i naplate dug koji je prema njemu imao jedan Mostarac.

Naime, oni su od ovog muškarca iznudili više od 3.000 KM te su mu uzeli i Audi. Nakon toga su se preusmjerili na poduzetnikakoji ih je angažirao pa su njega krenuli reketirati.

To je trajalo od ožujka ove godine do momenta uhićenja. Kako se neslužbeno saznaje oni su od poduzetnika između ostalog iznudili i BMW koji je vrijedan više desetina tisuća maraka. Poduzetnik i njegova majka bili su oteti, piše Avaz.