Home Crna kronika OPTUŽNICA: Tijana Ajfon je dvjema djevojkama rekla da idu na zabavu, rekla...

OPTUŽNICA: Tijana Ajfon je dvjema djevojkama rekla da idu na zabavu, rekla da će im se platiti 500 eura za seks, preko rijeke su otišli na imanje…

SHARE

Protiv Tijane Maksimović (28) poznatije kao Tijana Ajfon podignuta je optužnica zbog sumnje da je vrbovala i navodila dvije osobe za pružanje seksualnih usluga u svibnju ove godine u Bijeljini, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

“Optužena se tereti da je krajem svibnja 2020. godine, poticala državljanke R. Srbije s područja Beograda, G.S. i S.P. da u cilju pružanja seksualnih usluga otputuju sa njom u Bosnu i Hercegovinu, na područje grada Bijeljine, te da na privatnoj zabavi, pružaju seksualne usluge za novčane iznose od po 500 eura”, stoji u priopćenju.

Kako se navodi u optužnici, optužena je zajedno s navedenim osobama, dana 27. svibnja za vrijeme trajanja pandemije covid 19, ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu, preko vodene granice na rijeci Savi, odakle su prevezene na dogovorenu privatnu zabavu na u mjestu Suho Polje u blizini Bijeljine.

Policijski službenici MUP-a RS, dolaskom na navedenu lokaciju prekinuli su održavanje zabave, te navedene osobe uhitili.

“Optužena se tereti da je s umišljajem, u cilju ostvarivanja nezakonite zarade, vrbovala i navodila dvije osobe, strane državljanke, na pružanje seksualnih usluga u državi u kojoj nemaju prebivalište ni državljanstvo, čime je počinila kazneno djelo – Međunarodno navođenje na prostituciju iz članka 187. stav 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine”, navodi se u priopćenju.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, piše Bljesak.info.