Home Kultura eroGAG izbacio treće izdanje svog rječnika

eroGAG izbacio treće izdanje svog rječnika

SHARE

Nakon uspješno izdana dva izdanja Male zbirke hercegovačkog žargona, eroGAG izdaje i treći nastavak najpopularnijeg rječnika u regiji:

“Ajde, ajde, eto šta ćemo od vas… I ove godine riješili smo vam najsalalniji poklon za Božić! 🙂

Kažu kako je šala na vlastiti račun znak bogatstva kulturom i duhom, znak naprednosti. Želimo vjerovati da smo u ovom našem zajedničkom putovanju kroz bogatstvo sirove hercegovačke leksikografije i mi rasli, obogaćivali se i napredovali.

Vjerujemo također da se to vidi i u izvedbi novog, trećeg nastavka Male zbirke hercegovačkog žargona, a posebno kroz korice koje su djelo svjetskog, a našeg – pasodi.studio.

Zdravoseljačka definicija umjetnosti kaže da je “umjetnost sve ono što se ne razumije”, i možemo reći da nam je, potpuno u skladu s time, prva verzija koju smo vidjeli bila pravo remek djelo! Ova koju sada vidite je plod kompromisa, peglanja, tranja, smijeha, promašenih i pogođenih motiva, ali prije svega jedne ugodne suradnje.

Unutrašnjost također ništa ne zaostaje. Inkorporirane su maštovite ilustracije kategorija i potkategorija donoseći rječniku jedan moderan estetski iskorak. Ili pojednostavljeno, premoćno izgleda:D Treći sadrži gotovo 150 novih, dosad neobjavljenih definicija, raspoređenih na 134 stranice.
Knjižica je ovo koja treći put priča priču o urbanom Eri koji ništa od tradicije nije i neće zaboraviti.

I da, ono je magarac na koricama, nije krava!

Zbog trenutne situacije koje nam je svima na vr’ glave bilo bi doista neodgovorno organizirati veće skupove, tako da tradicionalne promocije otpadaju do nekih boljih vremena. Ali da se duh ne izgubi pobrinuli smo se za eroGAG svrćanje – rječnik to go.

U utorak 01.12. na grijanoj terasi pub-a Beer ti&ja u Mostaru ćemo uz dobru glazbu, besplatnu eroGAG pivu – našeg Tokmaka s novim okusom, nešto čalabrcnut uz mogućnost premijerne kupnje trice. Svi su dobrodošli provrtit’ se 15 minuta, nema vele zadržavanja (do policijskog sata, sami kazne plaćate 🙂 ).

Molimo vas da se pridržavate svih epidemioloških mjera u što i ne sumnjamo.
Za Zagreb ćemo vas obavijestiti na vrijeme, kobogda i gore ćemo nešto skentrat.

Također, svi oni koji svoj primjerak žele naručiti poštom, to mogu učiniti na linku ( ) već – sad! Prednarudžbe su otvorene, a šaljemo od srijede saba’ zora. Vaš eG”, poručili su.

Za sve one koji rječnik žele naručiti, isto mogu učiniti ovdje.

Izvor: Hercegovina.info