Home Politika SIP ažurirao rezultate izbora: Pogledajte situaciju u Ljubuškom

SIP ažurirao rezultate izbora: Pogledajte situaciju u Ljubuškom

SHARE

Središnje izborno povjerenstvo je ažuriralo podatke s lokalnih izbora u Ljubuškom, a prema jučer ažuriranim podacima kandidat HDZ BIH za gradonačelnika Ljubuškog Vedran Markotić je još povećao prednost ispred svojih protukandidata, piše Radio Ljubuški.

Podsjetimo, nakon što su odmah u izbornoj noći prebrojani glasovi sa 42 redovna biračka mjesta u Ljubuškom, Markotić je imao uvjerljivu većinu od 6.769 glasova (75,00%) ispred Ante Paponje 1.556 (17,24%) i Radoslava Radišića koji je imao 700 glasova (7,76%), ali je tada još bilo ostalo da se prebroje brojni glasovi onih koji su zbog korone glasali preko mobilnih timova ili su svoj glas poslali poštom, ili su glasali u diplomatsko-konzularnim predstavništvima.

Ovi glasovi se prebrojavaju u Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu, a jučer je SIP ažurirao podatke.

Prema ažuriranim podacima, Markotić sada ima 7.120 glasova, Ante Paponja ima 1.573 glasa, a Radoslav Radišić 720 glasova.

I stranka koja je kandidirala Markotića, HDZ BiH je povećala prednost pred ostalim političkim subjektima što se tiče glasova za Gradsko vijeće.

Tako sada HDZ BiH 6.693 glasa, odnosno 344 glasa više u odnosu na prethodno objavljene rezultate, dok su ostale stranke u Ljubuškom u međuvremenu zajedno prikupile 44 glasa.

Podsjećamo, ovo su još uvijek preliminarni rezultati.

Središnje izborno povjerenstvo će utvrđene izborne rezultati objaviti tek kad se objedine svi rezultati sa redovitih biračkih mjesta, biračkih mjesta za glasovanje u odsustvu, rezultati glasovanja iz inozemstva, putem mobilnih timova i rezultati glasovanja na nepotvrđenim glasačkim listićima.

Sve rezultate pogledajte OVDJE

Radio Ljubuški