Home Društvo Čović se susreo s provincijalom Štekom: Mostaru se mora vratit sjaj kakav...

Čović se susreo s provincijalom Štekom: Mostaru se mora vratit sjaj kakav odavno zaslužuje

SHARE
Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović susreo se u četvrtak u Mostaru s provincijalom Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM fra Miljenkom Štekom.

U srdačnom i otvorenom razgovoru predsjednik Čović i provincijal Šteko razmotrili su odnose Crkve i države, kao i brojna aktualna društvena, socioekonomska pa i zdravstvena pitanja i vrijednosti koje su odlučujuće za dobrobit hrvatskoga naroda u BiH, posebno ona prisutna danas među vjernicima i koja opterećuju svakodnevni život.

Razmjenjena su mišljenja i oko političkog stanja u BiH, provedenih lokalnih izbora, a posebno o pripremi i izbornim aktivnostima za grad Mostar. Izbori će se održati nakon dugih 12 godina te će se vratiti pravo građanima da na demokratski način iskažu svoju volju.

Drugačijim i odgovornijim pristupom, međusobnim uvažavanjem, kao jedinoj istinskoj ultikulturalnoj sredini u Bosni i Hercegovini, gradu Mostaru se mora vratit sjaj kakav odavno zaslužuje, potvrdili su sugovornici. Nakon otvorenog razgovora te razmjene viđenja aktualnog stanja, sugovornici su se složili kako se mora uložiti maksimalan napor u ostvarenju poruka dobrobiti svih kategorija društva, navodi se u priopćenju HDZ-a BiH, prenosi Jabuka.tv