Home Život Nagrađen Čitlučanin Franjo Ostojić koji je pokrenuo brojne važne aktivnosti

Nagrađen Čitlučanin Franjo Ostojić koji je pokrenuo brojne važne aktivnosti

SHARE

Nagrada „Gordana Jelić“ Humanitarne udruge “Fra Mladen Hrkać” za najboljeg volontera u Bosni i Hercegovini pripala je Franji Ostojiću iz Čitluka.

„Sretan sam. Osjećam zahvalnost  prema Bogu što mi je dao sposobnost i mogućnost da pomažem drugima, jer pomažući drugima ja sam osjećao zadovoljstvo, sreću i unutarnji mir. Osjećam i želim da moje djelovanje bude na radost drugih. Hvala Vam što ste pored svih dobrih, marljivih i vrijednih volontera odabrali upravo mene. Sa još većim žarom i ljubavlju ću i dalje činiti dobro i pomagati drugima”, kazao je Franjo Ostojić.

Franjo (49) je inicijator osnivanja udruge roditelja i prijatelje djece s posebnim potrebama „SUSRET“, jedan je od osnivača, pokretač je i provoditelj aktivnosti unutar udruge koje obogaćuju živote djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji i pružaju im potrebnu podršku i pomoć.

Iza njega je pokretanje humanitarne akcije za nabavu specijaliziranog vozila za prijevoz djece s teškoćama, pokretanje Međunarodnog hodočašća za osobe s invaliditetom u Međugorju i mnoge druge aktivnosti usmjerene na najpotrebitije.

Kroz 10 godina Franjo je svakodnevno uključen u rad Udruge „Susret“, što iziskuje snažnu predanost i ljubav prema korisnicima, a razlog, poticaj i motivacija je prije svega njegova kćerka Lucija, dijete s teškoćama u razvoju, koja ga je naučila kako pružati čistu i iskrenu ljubav svima u okolini.

Franju opisuju kao samozatajnu osobu koja ne traži pozornost i zahvalu, a pri tome bezuvjetno i uporno pomaže pronalazeći rješenja za svaki problem.

U Republici Hrvatskoj nagrada je pripala Biserki Selimović iz Rijeke.

Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ dodjeljuje nagradu “Gordana Jelić” istaknutim pojedincima iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske za sudjelovanje u organizaciji i provedbi volonterskih aktivnosti čime se značajno doprinosi poboljšanju kvalitete života korisnika ili općoj dobrobiti zajednice, aktivnom uključivanju građana u društveno odgovorna događanja te u konačnici razvoju humanijeg i solidarnijeg društva.

Nagrada nosi ime “Gordana Jelić” u čast preminule profesorice psihologije i pedagogije iz Širokog Brijega čiji volonterski doprinos i angažman u radu humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“ je nemjerljiv.

Profesorica Gordana Jelić je inicijator i začetnik provedbe modela pomoći putem trajnog naloga – jednog od najvažnijih modela pomoći koji je danas temelj opstojnosti, rada i i djelovanja humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“, piše Pogled.ba