Home Politika BiH IZBORI: Bivši diler koji je rekao da je kod njega poštenje...

BiH IZBORI: Bivši diler koji je rekao da je kod njega poštenje prije svega i kod kojeg je “gram uvijek bio gram” ušao u skupštinu

SHARE
Prema konačnim rezultatima koje je objavilo Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine, kandidat Naroda i pravde Abdulah Iljazović osvojio je mandat u Skupštini Brčko distrikta.

Za njega je glasala 801 osoba, što je 31,86 posto glasova. Tako je Iljazović postao najmlađi izabrani zastupnik u Skupštini Brčko distrikta BiH ikad.

Pozornost javnosti privukao je prije izbora, kad je na društvenim mrežama objavljeno da je prije tri godine bio optužen za dilanje droge. On se nakon te objave odlučio našaliti.

Znam da sam zeznuo situaciju i ne mogu pobjeći od toga. Vjerujem kako mogu pokazati da čovjek kada se okruži pravim ljudima može uraditi nešto što mu je bilo nezamislivo prije tri godine. Samo da se zna, kod mene je gram bio gram. Poštenje prije svega, poručio je.

Iljazović je u medijima završio i jer je prijavio pokušaj krađe glasova, nakon čega je Centar za istraživačko novinarstvo razotkrio mrežu trgovaca glasovima u Brčkom, piše Jabuka.tv