Home Vijesti Dječaku kojeg je prignječio lift u Zagrebu stradala su pluća i jetra,...

Dječaku kojeg je prignječio lift u Zagrebu stradala su pluća i jetra, ali mozak mu nije oštećen

SHARE

Dječak (6) kojega je u nedjelju poslijepodne prignječio lift u zagrebačkoj Bulićevoj ulici u stabilnom je stanju na jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Rebro, a sretna je okolnost da unatoč ozljedama glave nema težih oštećenja mozga.

Liječnici su obavili sve pretrage i snimanja, magnetnu rezonancu i CT, pa su pretrage pokazale da su u ovoj strašnoj nesreći dječaku najviše stradala jetra i pluća zbog nagnječenja. Dijete je i dalje na respiratoru, no mehanička potpora disanja ipak mu treba u manjoj mjeri nego na početku liječenja.

S obzirom na to da nema oštećenja mozga, liječnici se nadaju da se stanje s jetrom i plućima neće zakomplicirati, a dječak ima dobre šanse za oporavak.

Podsjetimo, vatrogasci su brzom intervencijom stigli u Bulićevu i spasili dječaka kojeg je prignječio lift. Kako su rekli susjedi, obitelj je nedavno uselila u stan koji su neko vrijeme renovirali.

Zgrada je stara kao i lift međutim lift je prije godinu dana prošao renovaciju, ali očito ne dobru. Dok se voziš liftom možeš otvoriti vrata – priča nam susjed, piše 24sata.hr.

Od pročelnika Ureda za upravljanje u hitnim situacijama kaže kako nesreće s liftovima i nisu baš rijetke.

– Obično ljudima ostane prikliještena ruka ili noga i to se uglavnom događa u liftovima koja imaju dupla. No vatrogasci u Zagrebu su opremljeni za takve intervencije kako bi mogli brzo reagirati i pomoći ljudima – rekao je Pavle Kalinić.