Home Politika Oručević otkrio plan kako Bošnjaci planiraju preuzeti Mostar

Oručević otkrio plan kako Bošnjaci planiraju preuzeti Mostar

SHARE

Još prije nekoliko tjedana je postalo jasno kako sve bošnjačke i tzv. građanske stranke imaju zajednički cilj na izborima u Mostaru, a to je postavljanje za gradonačelnika nekoga iz reda bošnjačkog naroda. Svi oni pokušavaju javnost uvjeriti kako je to dobro zbog ‘multietničnosti’ Mostara, samo je pitanje zašto isti stav nemaju za sredine gdje su Bošnjaci većina, piše Pogled.ba čiji članak prenosimo.

Jučer se u kampanju službeno uključio i Safet Oručević koji je dodatno otvorio karte i poručio kako će dijaspora imati značajnu ulogu u mostarskim izborima.

-Dobrim odzivom stanovništva na izbore i glasanjem iz dijaspore moglo bi se postići da Mostar konačno dobije gradonačelnika koji nije iz reda HDZ-a koji 16 godina vlada Mostarom. Mislio sam da će se u pregovorima postići dogovor da bude multietnički sastav gradske uprave, dakle da vladaju i jedni i drugi i treći i da se to sve zajednički dogovara. Međutim, jednostranačko upravljanje jednim velikim multietničkim gradom ne donosi koristi niti gradu, niti građanima, pa čak ni onima koji vladaju – naveo je Oručević koji pod plaštem multietništva pokušava otvariti ratne ciljeve bošnjačkog naroda u Mostaru.

-Ovi izbori trebaju da budu signal za dalji život u Gradu Mostaru, puno bolji od dosadašnjeg. Mostar čak ima šansu da bude primjer za druge krajeve kako su se uredili multietnički odnosi i kako se može od Mostara, koji je do jučer bio jedna kočnica i grad slučaj, napraviti primjer zajedničkog života i nastavka rada – naveo je Oručević sa svojom farsom.

Hrvatski politički dužnosnici su ranije poručili kako je ovakav bošnjački plan za Mostar razotkriven, te kako neće uspjeti. Isto kao što nije uspio u Stocu.