Home Politika Hrvati iz Teslića prosvjedovali ispred zgrade SIP-a u Sarajevu. Mandat im ukraden...

Hrvati iz Teslića prosvjedovali ispred zgrade SIP-a u Sarajevu. Mandat im ukraden kako bi SDS imao skupštinsku većinu?

SHARE

Pred zgradom Središnjeg izbornog povjerenstva (SIO BiH) u Sarajevu u ponedjeljak su prosvjedovali Hrvati iz Teslića koji su poručili da će pravdu tražiti i od međunarodnih institucija.

Štrajk glađu, prosvjed ispred SIP-a i nove tužbe zbog, kako su naveli, pokradenih glasova spremaju i Hrvati iz Uskoplja i Teslića, prenosi ATV.

“Mi smo se danas ovdje okupili iz opravdanih razloga jer sumnjamo da smo prevareni na nekim biračkim mjestima u Tesliću gdje hrvatska lista nije dobila nijedan glas, te tražimo ponovno otvaranje tih biračkih mjesta”, rekao je Igor Balubčić iz Hrvatske liste za Teslić.

Balubčić je pojasnio da Hrvatska lista za Teslić u ovom gradu trenutno uzima mandat najjačoj stranci u ovoj lokalnoj zajednici, a to je SDS.

“Ako bi naš čovjek prošao i onda je u pitanju to vjerojatno oko skupštinske većine”, rekao je Balubčić.

Ispred SIP-a se na štrajk glađu i žeđu zarekao i neovisni kandidat Jasko Borovčević iz Zenice za kojeg, navodno, nisu glasali ni članovi najuže obitelji.

“Zbog toga što ne postoje glasovi koji su glasali za mene. Primjer, braća i sestre koji su glasovali na odvojenim mjestima piše nula glasova. Plus prijatelji, plus poznanici. Ljudi koji su spremni pod punom odgovornošću tvrditi da su glasovali, da su bili na izborima i da su glasovali za mene, a ne postoje ti glasovi”, dodao je Borovčević.