Home Crna kronika Sestre koje su nađene mrtve u Mostaru bit će sahranjene na Šoinovcu

Sestre koje su nađene mrtve u Mostaru bit će sahranjene na Šoinovcu

SHARE

Ranka (64) i Vera (61) Grešl, sestre iz Mostara čija je tužna sudbina potresla našu javnost, bit će sahranjene na groblju Šoinovac, gdje imaju, kako je utvrđeno obiteljsku grobnicu.

To je za Avaz potvrdila Zdravka Marić, direktorica Centra za socijalni rad Mostar, kazavši da su je nakon pronalaska njihovih tijela u stanu u kojem su živjele u Gornjoj Šantićevoj kontaktirali iz mrtvačnice “Bijeli Brijeg” s upitom o tome jesu li bile korisnice prava iz socijalne zaštite.

Nakon što im je dostavila negativan odgovor, na tome je, praktično, kako nam je potvrdila Marić, završila sva komunikacija u vezi s ovim slučajem, a tragom naših saznanja i upita, ona je poduzela neophodne korake te nas obavijestila o tome da će sljedeće sedmice biti obavljena njihova sahrana.

“Utvrđeno je da imaju porodičnu grobnicu na Šoinovcu, a sve troškove ukopa i sahrane, naravno, snosit će Centar za socijalni rad Mostar. Točan datum sahrane još ne znamo, budući da će o tome odluku donijeti policija i Tužiteljstvo, nakon što, vjerojatno, okončaju sve neophodne radnje”, kazala je Marić.

Beživotna tijela nesretnih sestara, podsjetimo, pronađena su u prošlu nedjelju u kasnim večernjim satima.

Nakon očevida je utvrđeno da su umrle prirodnom smrću, i to najmanje mjesec ranije, te da nema elemenata kaznenog djela.

Također, u stanu u kojem su živjele od 2009. godine nisu nađeni tragovi premetačine i pljačke. Grad Mostar naslijedit će sve što su Grešl posjedovale. Iz Gradske uprave kratko je rečeno da bi to bio prvi slučaj da Grad na takav način naslijedi nečiju imovinu.

Izvor: Bljesak.info