Home Zanimljivosti STOJAN JE VOLIO SVOJE RAKITNO: Pomagao oboljelima i siromašnima, stipendirao učenike u...

STOJAN JE VOLIO SVOJE RAKITNO: Pomagao oboljelima i siromašnima, stipendirao učenike u RH i BiH…

SHARE

Stojan Tokić prije 30 godina s bratom Ilijom pokrenuo je tvrtku koja je postala regionalni lider.

U 59. godini života preminuo je Stojan Tokić, ugledni poduzetnik i dobrotvor rodom iz Rakitna koji je s bratom Ilijom stvorio poslovno carstvo u Hrvatskoj s tvrtkom Tokić. Dulje od mjesec dana borio se u bolnici Dubrava s koronavirusom i posljedičnim infekcijama, a unatoč svim naporima liječnika i inače odličnom zdravlju, nije se uspio othrvati bolesti. Iza sebe je ostavio suprugu Ružu, četvero djece te veliku širu obitelj. Unatoč velikom poslovnom uspjehu, ostao je skroman i samozatajan čovjek koji se brinuo za obitelj i zaposlenike, uvijek nasmijan i spreman popraviti raspoloženje svima oko sebe, prenosi Večernji.hr.

Rodio se u Rakitnu kod Posušja 23. 9. 1961. godine. S bratom Ilijom osnovao je prije 30 godina tvrtku Tokić d.o.o. krećući iz prve trgovine od 35 kvadrata do danas najvećeg prodajnog lanca autodijelovima u Hrvatskoj, s više od 110 poslovnica u Hrvatskoj i Sloveniji.

U razgovoru za Lider u srpnju ove godine Stojan i Ilija opisali su strateški razvoj svoje tvrtke: od početka do današnjih više od tisuću zaposlenih.

Stojan i njegov brat i partner Ilija pravodobno su reagirali i na koronakrizu, brinući se da “zadrže poslovanje na čvrstim temeljima i ono najvažnije – sačuvaju sva radna mjesta i zdravlje svojih zaposlenika”.

Također su i investirali u ovim kriznim vremenima, a da bi sve super funkcioniralo, osnovali su i krizni tim tvrtke koji je na dnevnoj bazi koordinirao ljude, robu, partnere i dobavljače, javlja Večernji.ba. Stojan i Ruža Tokić, kao i njegov stariji brat Ilija i njegova supruga Veronika, na svom su poslovnom putu ostali osjetljivi na potrebe drugih te su poznati dobrotvori i u svom rodnom mjestu i župi Rakitno, BiH i u Hrvatskoj.

Godinama su stipendirali nadarene učenike i studente iz obitelji s financijskim poteškoćama, učenike elektrotehničkih škola, djecu o kojima se brinu hrvatski misionari u afričkim zemljama, bili su podupiratelji prikupljanja potpisa za referendum o braku i donatori Hoda za život, prenosi HMS