Home Crna kronika Zloćudna bolest ipak pobijedila: Bivša reprezentativka Hrvatske Dina Pervan umrla u 31....

Zloćudna bolest ipak pobijedila: Bivša reprezentativka Hrvatske Dina Pervan umrla u 31. godini

SHARE

Dina Pervan Rabelo, bivša reprezentativka Hrvatske u stolnom tenisu, izgubila je bitku sa zlokobnom bošeću. Preminula je nakon duge i teške bolesti u bolnici i Sjedinjenim Državama, izvijestio je Hrvatski stolnoteniski savez. Imala je samo 30 godina.

Cijeli život bila je članica Ženskog stolnoteniskog kluba Pula, a protekle tri i pol godine borila se sa zloćudnim tumorom kosti sarkomom. Zadnji meč odigrala je 2017. na Zagreb Openu u dresu Hrvatske.

“Hrvatski stolnoteniski savez izražava sućut obitelji, prijateljima i klubu ŽSTK Pula”, poručili su iz saveza.

Nedugo poslije tog meča završila je na operacijskom stolu. Vjerovala je da će pobijediti.

– Evo me, dobro sam. Operacija je počela u 12.30 sati, a završila u 14.15 sati. Osjećam se dobro i zahvaljujem svima od srca na podršci. Telefon mi stalno zvoni. Ne znam što me čeka nakon ove operacije, kemoterapija ili zračenje, ali idem dan po dan. Izaći ću iz bolnice za desetak dana. To je tumor koji ću ja pobijediti – govorila nam je Dina u intervjuu početkom 2018.

Bivši trener Bogdan Đekić vjerovao je u nju, napominjao kako je pravi borac.

– Sigurno će dobiti ovu najtežu bitku. Vidio sam ju zadnji puta u subotu kada mi je rekla da je zdrava do srijede, kada odlazi u bolnicu na operaciju. Rekla je i kada izađe iz bolnice da će opet biti zdrava. Njezin duh je nesalomljiv, jak i siguran sam u njezinu pobjedu – govorio je Bogdan i dodao:

– Prva bol u lijevoj nozi pojavila joj se u travnju 2017. U prvi mah je mislila da je zbog treniranja pa je očekivala da će bol u nozi proći. Na žalost, u srpnju je otišla kod liječnika jer se bol u nozi pojačavala i tada je saznala za dijagnozu sarkoma fibule. Iza nje su četiri kemoterapije, a mora ih proći još nekoliko. Potom slijedi rehabilitacija jer ima problema sa stopalom zbog tumora koji je zahvatio živac – objasnio je njezin nekadašnji trener.

Kako bi joj pomogli u liječenju, organizirali su i humanitarnu akciju. Cilj je bio nabaviti ortopedska pomagala i lijekove koji nisu na listi HZZO-a.

– Moja seka je lavica, pravi borac. Operirana je na Šalati i nalazi se na odjelu intenzivne njege. Na sreću, liječnici kažu da su na vrijeme otkrili tumor. Riječ je o osteosarkomu koji se nije proširio nigdje. Ovo joj je druga operacija. Prva operacija je zapravo trebala biti samo biopsija, ali kada su ju otvorili, vidjeli su da je riječ o zloćudnom tumoru pa je sve trajalo satima. Odradili su i drugu operaciju uklanjanja dijela tumora koji je bio ostao – govorila je Dinina sestra Ada prije gotovo tri godine, piše 24sata.hr.